Redeschiderea grădinițelor și a creșelor. A apărut o piedică
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Dar se va rezolva, spun oficialii
Dar se va rezolva, spun oficialii
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că ordinul comun cu normele privind redeschiderea creşelor şi grădiniţelor va fi finalizat până luni la prânz şi va apărea în Monitorul Oficial.

"Astăzi până în prânz ordinul este gata, noi l-am finalizat, este la Ministerul Educaţiei şi va apărea în Monitorul Oficial. (...) Da, vor fi redeschise”, a precizat Tătaru pentru Digi 24, referindu-se la grădinițe.

Întrebat cum vor sta lucrurile în cazul creşelor şi grădiniţelor de stat, el a răspuns: "Noi avem toată disponibilitatea atât în a asigura, prin INSP şi Ministerul Sănătăţii, regulile, Ministerul Educaţiei de asemenea, rămâne ca şi autorităţile locale care le gestionează să fie de acord".

La rândul său, ministrul Educației, Monica Anisie, a confirmat că, luni, vor fi gata normele, iar odată cu publicarea lor în Monitor, unitățile private își vor putea redeschide porțile.

Citește și Ajutor financiar pentru părinți. Orban: Se va termina VIDEO

“Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme. Ministerul educației a realizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii trebuie să completeze cu elementele specifice”, a declarat Monica Anisie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel