Reduceri la asigurarea RCA pentru şoferii fără incidente rutiere. Solicitare în Parlament
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Interpelare în Parlament pe tema propunerii privind aplicarea de reduceri la asigurările auto pentru conducătorii fără incidente rutiere.

Deputatul Vasilică Toma i-a adresat o întrebare lui Alexandru Petrescu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară pe tema asigurărilor RCA. 

Iată textul interpelării adresate şefului ASF: "Pentru a încuraja și recompensa conduita sigură și lipsa de incidente rutiere pentru șoferi consider că ar trebui identificate soluții pentru conducătorii auto care nu au avut accidente. Este important ca soluțiile adoptate să fie echitabile și să încurajeze un comportament responsabil la volan, în timp ce asigură protecția împotriva riscurilor financiare asociate accidentelor auto.

În acest sens, vă rog să-mi comunicați punctul de vedere argumentat dacă aveți în vedere reglementarea:

- unui sistem de bonus-malus ce poate fi implementat de companiile de asigurări auto. În acest sistem, șoferii care nu au avut accidente sau reclamații într-o anumită perioadă de timp ar trebui să primească reduceri la primele de asigurare, în timp ce cei care au avut accidente sau reclamații să crească prima de asigurare;

- unui program de recompense pentru conducere sigură prin care companiile de asigurări pot oferi programe de recompensare pentru conducere sigură, în care șoferii pot fi recompensați pentru conduita lor sigură prin acordarea de puncte, reduceri la primele de asigurare sau alte beneficii;

- utilizării unor dispozitive de monitorizare, cum ar fi dispozitivele de tip telematic (cum ar fi dongle-uri sau aplicații mobile), prin care se permite companiilor de asigurări să evalueze mai precis riscul asociat cu fiecare șofer în funcție de comportamentul lor efectiv la volan. Conducătorii auto care demonstrează un comportament sigur pot fi recompensați cu reduceri la primele de asigurare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel