Renault a rămas fără directorul de servicii de mobilitate
Autor: Oana Pavelescu | 07 dec 2022, 21:52
Clotilde Delbos pleacă de la Renault
Clotilde Delbos pleacă de la Renault
Renault a anunțat miercuri că Clotilde Delbos va demisiona din funcția de director general al Mobilize, care reunește serviciile de finanțare și de mobilitate ale constructorului.

"Ea părăsește Renault la sfârșitul anului pentru a urma alte proiecte", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului. Clotilde Delbos va fi înlocuită la conducerea Mobilize de Fedra Ribeiro, director de operațiuni al Mobilize de la sfârșitul anului 2021, după o perioadă petrecută la Bosch și Volkswagen.

Atribuțiile sale în calitate de președinte al consiliului de administrație al RCI Banque, serviciile de finanțare și asigurare ale Renault, sunt preluate interimar de Patrick Claude, director al serviciilor financiare ale Renault. "Numirea ei va fi supusă aprobării Băncii Centrale Europene", a precizat aceasta într-un comunicat. La începutul anului 2022, ea părăsise departamentul financiar al grupului pentru a conduce Mobilize, brandul Renault pentru serviciile sale de închiriere și abonament, care a devenit, de asemenea, parte a RCI Banque în luna mai.

Clotilde Delbos, în vârstă de 55 de ani, s-a alăturat Renault în 2012 în calitate de "director de performanță și control" al companiei, de la fostul gigant industrial francez Pechiney.

Citește și:

Renault: Waze se invită la bordul sistemelor multimedia

Renault a anunțat că este prima marcă care integrează aplicația Waze direct în sistemul său multimedia.

Aplicația de navigație, care revendică aproximativ 20 de milioane de utilizatori activi pe lună în Franța, va fi inclusă în Noile Renault Austral și Renault Mégane E-Tech electric echipate cu ecranul OpenR și sistemul multimedia OpenR Link cu Google integrat.

Șoferii vor putea accesa toate funcțiile Waze direct de pe ecranul vertical de 12 inci, fără a utiliza smartphone-ul, și se vor putea bucura de o nouă experiență de condus intuitivă, imersivă și conectată, pentru o mai mare siguranță", spune compania.

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze investiţiile pe care le va face la fabrica de la Debrecen, Ungaria, până la peste două miliarde de euro, prin adăugarea unei fabrici care va asambla baterii destinate automobilelor electrice, şi unde vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă, informează Bloomberg.

Anterior, grupul german intenţiona să cheltuie un miliard de euro pentru uzina de la Debrecen, care urmează să fie inaugurată în 2025, şi unde urmează să fie produse 150.000 de automobile pe an.

Amplasarea unei fabrici unde vor fi asamblate celule de baterii în apropiere uzinei de la Debrecen va ajuta BMW să eficientizeze logistica pentru producţia următoarei sale generaţii de automobile electrice, a informat vineri constructorul german într-un comunicat de presă.

"Legătura strânsă dintre asamblarea de baterii şi producţia de vehicule face parte din strategia noastră", a spus Markus Fallboehmer, vicepreşedinte pentru producţia de baterii la BMW.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Putin a dat un nou ordin armatei în războiul din Ucraina

După ce occidentul a decis să trimită Ucrainei în jur de...

Românii pot plăti facturile întârziate la energie în rate

Românii îşi vor putea achita facturile în rate, dacă...

BMW se extinde în Mexic

Bayerische Motoren Werke (BMW) va investi 800 milioane de euro (866 milioane...

O mare companie din energie scoate la concurs 219 posturi

Hidroelectrica îşi întăreşte structura de personal cu...

Crossuri externe