Rețetă rapidă pentru oameni ocupați. Pui indian cu lapte de cocos

Autor: Ada Bucătaru
Data actualizării:
Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Meseria de Chef este una care se face numai din pasiune iar Chef Romy Gill a trebuit să muncească din greu pentru succesul ei.

S-a născut și a crescut în Burnpur, Bengalul de Vest, unde tatăl ei lucra într-o fabrică de oțel. A învățat să gătească cu mama ei și a decis că vrea să fie bucătar după ce mama ei a fost diagnosticată cu cancer. Romy nu a studiat niciodată în mod formal artele culinare și, când s-a mutat în Marea Britanie, la vârsta de 20 de ani, pentru a merge la universitate, nu avea conexiuni la îndemână în industria ospitalității.

Romy s-a căsătorit cu un englez și s-a stabilit într-un orășel din vestul Angliei, lângă Bristol. Și-a deschis propriul restaurant, Romy’s Kitchen, în Thornbury. Un mic restaurant fermecător cu mâncare foarte bună dar care între timp s-a închis da nu și drumul lui Romy Gill. 

Prima ei carte de bucate, „Zaika: Rețete vegane din India”, a fost bine primită și a fost deja o invitată obișnuită la programele de gătit înainte de a deveni una dintre bucătarii la „Ready Steady Cook”, o emisiune BBC. De asemenea, este colaboratoare la publicații, inclusiv New York Times și National Geographic.

Iată o rețetă de pui indian cu nucă de cocos.

Ingrediente:

9 pulpe de pui fără piele

175 de grame de ceapă albă curățată și tăiată cubulețe

6 căței de usturoi

15g ghimbir curățat și tăiat cubulețe

2 ardei iuți

2 lingurite curcuma

2 lingurițe de coriandru pisat

1 lingură de sare

1 lingură de boia

2 lingurițe de puree de roșii 

400 mililitri de lapte de cocos

Pregătire:

Într-un blender combinați toate ingredientele, cu excepția puiului, într-o pastă fină.

Încălziți un cuptor cu convecție la 200 grade Celsius, sau 220 Celsius într-un cuptor obișnuit.

În timp ce cuptorul se încinge, amestecați coapsele cu pasta din blender într-un castron.

Transferați pulpele într-un vas de fintă sau Jena și lăsați la cuptor timp de 45 de minute.

Garnitura pentru această rețetă este orez fiert.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Se elimină unele taxe

Schimbare majoră în Codul fiscal: Dispar o serie de obligații 

Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...

Reprezentanți ai Confederaţiei Patronale Concordia
Tiktok
Wall Street. Foto: Freepik.com
Ilie Bolojan
UE vrea mai mulți bani la buget
Port petrolier pe insula Karg
Taxele vamale ar putea fi amânate
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Ford

Ford anunţă un program de concedieri voluntare

Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...

Steagul Bulgariei
Freepik.com
Freepik.com
Salariu / Foto: pexels.com

Scădere a salariului mediu net. Cifre oficiale de la INS

Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...

Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm

Protest în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor

Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...

Foto: Freepik.com
Bitcoin / FOTO: Freepik
Foto: Facebook Alexandru Nazare
Freepik.com
Ministerul Finanțelor
Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Blue Air

Blue Air a intrat în faliment

Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...

Curs valutar
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness
Avion / FOTO: Freepik
O nouă zi cu pierderi
Evaziune fiscală / Foto: Freepik
Investiție imobiliară / Foto: Freepik

pixel