Rețetă rapidă pentru oameni ocupați. Pui indian cu lapte de cocos

Autor: Ada Bucătaru
Data actualizării:
Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Meseria de Chef este una care se face numai din pasiune iar Chef Romy Gill a trebuit să muncească din greu pentru succesul ei.

S-a născut și a crescut în Burnpur, Bengalul de Vest, unde tatăl ei lucra într-o fabrică de oțel. A învățat să gătească cu mama ei și a decis că vrea să fie bucătar după ce mama ei a fost diagnosticată cu cancer. Romy nu a studiat niciodată în mod formal artele culinare și, când s-a mutat în Marea Britanie, la vârsta de 20 de ani, pentru a merge la universitate, nu avea conexiuni la îndemână în industria ospitalității.

Romy s-a căsătorit cu un englez și s-a stabilit într-un orășel din vestul Angliei, lângă Bristol. Și-a deschis propriul restaurant, Romy’s Kitchen, în Thornbury. Un mic restaurant fermecător cu mâncare foarte bună dar care între timp s-a închis da nu și drumul lui Romy Gill. 

Prima ei carte de bucate, „Zaika: Rețete vegane din India”, a fost bine primită și a fost deja o invitată obișnuită la programele de gătit înainte de a deveni una dintre bucătarii la „Ready Steady Cook”, o emisiune BBC. De asemenea, este colaboratoare la publicații, inclusiv New York Times și National Geographic.

Iată o rețetă de pui indian cu nucă de cocos.

Ingrediente:

9 pulpe de pui fără piele

175 de grame de ceapă albă curățată și tăiată cubulețe

6 căței de usturoi

15g ghimbir curățat și tăiat cubulețe

2 ardei iuți

2 lingurite curcuma

2 lingurițe de coriandru pisat

1 lingură de sare

1 lingură de boia

2 lingurițe de puree de roșii 

400 mililitri de lapte de cocos

Pregătire:

Într-un blender combinați toate ingredientele, cu excepția puiului, într-o pastă fină.

Încălziți un cuptor cu convecție la 200 grade Celsius, sau 220 Celsius într-un cuptor obișnuit.

În timp ce cuptorul se încinge, amestecați coapsele cu pasta din blender într-un castron.

Transferați pulpele într-un vas de fintă sau Jena și lăsați la cuptor timp de 45 de minute.

Garnitura pentru această rețetă este orez fiert.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cadastru / Foto: Freepik
Lingou de aur
Mike Huckabee, ambasadorul SUA în Israel
Jerome Powell

Fed nu mișcă dobânda, dar avertizează: vine stagflația!

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a decis miercuri...

Adrian Negrescu / Foto: Agerpres
BVB
Programe AFM 2025
Oameni pe strada

Doar 3 români din 10 au loc în adăposturi în caz de război

Lipsa unei strategii naționale, adăposturi construite...

Transelectrica
Showroom / Foto: Freepik

APIA condamnă suspendarea programului "Rabla" 2025

APIA avertizează: decizia AFM de suspendare a Rabla Auto...

Avioane Craiova
Reuniunea G7 din Canada
Andrei Șercanean
Ridesharing
Doraly

Comisarii ANPC au găsit nereguli grave la Doraly 1 și 2

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat,...

Cosmin Marinescu
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu

Leul a pierdut teren în faţa euro şi a dolarului

Leul s-a depreciat, miercuri, în raport cu principalele...

București / Foto: Oana Pavelescu
Freepik.com
ANAF
SUA-Rusia / FOTO: Freepik
Kelemen Hunor
Foto: Freepik.com
Bitcoin / FOTO: Freepik
Transelectrica

pixel