Rețetă rapidă pentru oameni ocupați. Pui indian cu lapte de cocos

Autor: Ada Bucătaru
Data actualizării:
Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Meseria de Chef este una care se face numai din pasiune iar Chef Romy Gill a trebuit să muncească din greu pentru succesul ei.

S-a născut și a crescut în Burnpur, Bengalul de Vest, unde tatăl ei lucra într-o fabrică de oțel. A învățat să gătească cu mama ei și a decis că vrea să fie bucătar după ce mama ei a fost diagnosticată cu cancer. Romy nu a studiat niciodată în mod formal artele culinare și, când s-a mutat în Marea Britanie, la vârsta de 20 de ani, pentru a merge la universitate, nu avea conexiuni la îndemână în industria ospitalității.

Romy s-a căsătorit cu un englez și s-a stabilit într-un orășel din vestul Angliei, lângă Bristol. Și-a deschis propriul restaurant, Romy’s Kitchen, în Thornbury. Un mic restaurant fermecător cu mâncare foarte bună dar care între timp s-a închis da nu și drumul lui Romy Gill. 

Prima ei carte de bucate, „Zaika: Rețete vegane din India”, a fost bine primită și a fost deja o invitată obișnuită la programele de gătit înainte de a deveni una dintre bucătarii la „Ready Steady Cook”, o emisiune BBC. De asemenea, este colaboratoare la publicații, inclusiv New York Times și National Geographic.

Iată o rețetă de pui indian cu nucă de cocos.

Ingrediente:

9 pulpe de pui fără piele

175 de grame de ceapă albă curățată și tăiată cubulețe

6 căței de usturoi

15g ghimbir curățat și tăiat cubulețe

2 ardei iuți

2 lingurite curcuma

2 lingurițe de coriandru pisat

1 lingură de sare

1 lingură de boia

2 lingurițe de puree de roșii 

400 mililitri de lapte de cocos

Pregătire:

Într-un blender combinați toate ingredientele, cu excepția puiului, într-o pastă fină.

Încălziți un cuptor cu convecție la 200 grade Celsius, sau 220 Celsius într-un cuptor obișnuit.

În timp ce cuptorul se încinge, amestecați coapsele cu pasta din blender într-un castron.

Transferați pulpele într-un vas de fintă sau Jena și lăsați la cuptor timp de 45 de minute.

Garnitura pentru această rețetă este orez fiert.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan
Taxa majorată cu 50%
Nicușor Dan
Ilie Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Schimb valutar
Inquam Photos / George Calin

Protestele din 2024–2025: România între stradă și urne

Între decembrie 2024 și mai 2025, România a traversat...

Transelectrica / FOTO: Facebook
Hacker / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / Foto: Freepik
Dealerii valutari nu afișează prețul real al monedelor pe panourile lor din cauza fluctuațiilor mari ale cursului dolarului / Foto / Reuters / Fatemeh Bahrami / Anadolu
Vienna Insurance Group
Fabrică de lapte / Foto: Freepik
CCR a decis / Foto: Freepik
ANAF / Foto: DCBusiness
Contor electric

Se dau bani pentru energie! Tot ce trebuie să știți

Românii aflați în situație de sărăcie energetică pot...

Jean Ivan, noul director interimar al Romsilva

Romsilva are un nou director intermediar

Jean Vişan, noul director general interimar al Romsilva....

Casa de schimb / Foto: Arhivă
Neodimium pur
Datorii la stat / Foto: Freepik
Analistul economic Adrian Negrescu / FOTO: Facebook
Fabrica de reciclare / Foto: Freepik
BVB
Om de afaceri vorbeste la telefon / Foto: Freepik
Eoliene / Foto: Freepik
Microbuz / Foto: oglindadeazi.ro
foto: pexels.com

pixel