Reuters. SUA, plan complex de măsuri pentru a destabiliza finanțarea Hamas, inclusiv prin criptomonede
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Criptomonede
Criptomonede
SUA au sancționat mai multe persoane din state diferite pentru a împiedica finanțarea Hamas.

Administrația Biden a emis sancțiuni miercuri cu scopul de a perturba finanțarea mișcării teroriste din Fâșia Gaza, vizând ceea ce a descris drept "un portofoliu secret de investiții al Hamas", un facilitator financiar legat de Iran și o platformă de schimb virtuală cu sediul în Gaza, printre altele, scrie Reuters.

Sancțiunile, impuse în baza unei ordonanțe executive legate de terorism, au vizat nouă persoane și o entitate cu baza în Gaza și în alte locuri, inclusiv Sudan, Turcia, Algeria și Qatar, conform Departamentului Trezoreriei din SUA.

"Statele Unite iau măsuri rapide și hotărâte pentru a viza finanțatorii și facilitatorii Hamas în urma masacrului brutal și de neconceput al civililor israelieni, inclusiv copii", a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen.

"Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a le nega teroriștilor Hamas capacitatea de a strânge și utiliza fonduri pentru a comite atrocități și pentru a speria poporul Israelului", a adăugat Yellen.

Acțiunile Trezoreriei vin în contextul vizitei președintelui SUA, Joe Biden, în Israel, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu în urma atacului din 7 octombrie al organizației Hamas.

 

Hamas, finanțată prin criptomonede

 

Măsurile globale de combatere a finanțării terorismului urmăresc orice încercare de strângere de fonduri de către grupul teroris Hamas. Chiar și așa, rapoartele arată că Hamas a primit o sumă semnificativă de finanțare sub formă de criptomonede în anii care au precedat cel mai recent atac brutal al acestora asupra Israelului, pe 7 octombrie, arată ziarul german Deutsche Welle.

Hamas a primit 41 de milioane de dolari (39 de milioane de euro) între august 2021 și iunie 2023, potrivit companiei de analiză cripto și software BitOK, care are sediul la Tel Aviv. Jihadul islamic palestinian (PIJ), ai cărui militanți s-au alăturat Hamas în realizarea atacului, a primit alte 93 de milioane de dolari în criptomonede, potrivit companiei de cercetare în domeniu, Elliptic, cu sediul la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel