Reuters: Acțiunile europene au crescut marți, după deciziile de politică monetară ale băncii centrale japoneze
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Indici bursieri / sursa: Freepik.com
Indici bursieri / sursa: Freepik.com
Investitorii s-au concentrat pe datele privind inflația din zona euro pentru a evalua calendarul reducerilor de rate ale dobânzii cheie de anul viitor.

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,3% marți, investitorii rămânând optimiști cu privire la reducerile de rate de anul viitor, după menținerea ratelor dobânzilor la nivel scăzut a Rezervei Federale, săptămâna trecută, arată Reuters.

Călătoriile și activitățile de agrement au crescut cu 0,9%, conducând creșterile sectoriale, în timp ce automobilele și energia au fost cele mai afectate, cu 0,4% fiecare.

Între timp, Banca Japoniei a menținut dobânda de politică extrem de relaxată. Investitorii așteptă mai multe dovezi cu privire la faptul dacă salariile și prețurile vor crește suficient pentru a justifica renunțarea la stimulentele monetare masive.

"Pivotul lui Powell către o politică mai relaxată continuă să se desfășoare, iar acum acest lucru a fost întărit de o altă mișcare similară a Băncii Japoniei", a declarat Patrick Armstrong, director de investiții la Plurimi Wealth.

Investitorii așteaptă, în cursul zilei de astăzi, datele finale privind inflația din noiembrie din zona euro, în timp ce sunt atenți la datele privind cheltuielile de consum personal din SUA, care vor fi publicate în cursul acestei săptămâni, pentru indicii privind perspectivele politicii monetare globale.

Impulsionat de reducerea ratelor dobânzilor, STOXX 600 este pe drumul cel bun pentru al doilea câștig lunar în decembrie și pentru un avans de două cifre, de 12,2% pentru anul în curs.

"Moș Crăciun a venit mai devreme în acest an, iar tendința va continua până la sfârșitul anului. Fed a terminat cu creșterile și următoarea mișcare este reducerea, dar întrebarea în acest moment este câte reduceri vor fi în 2024", a mai adăugat Patrick Armstrong.

Cu toate acestea, STOXX 600 a rămas în urma avansului anual de 23,5% al S&P 500, acesta din urmă beneficiind, de asemenea, de faptul că investitorii s-au îndreptat către acțiunile de inteligență artificială.

Francois Villeroy de Galhau, membru al BCE, a declarat că o scădere a ratelor dobânzilor este preconizată cândva în 2024, reafirmând că inflația ar trebui să revină la 2% până cel târziu în 2025, în timp ce Wall Street Journal a relatat că președintele Rezervei Federale din San Francisco, Mary Daly, a remarcat că reducerile de rate sunt previzibile anul viitor, pe fondul îmbunătățirii inflației.

Dintre acțiunile individuale, acțiunile UBS au crescut cu 2,5% după ce investitorul activist Cevian Capital a raportat o participație de 1,3% în bancă.

Covestro a câștigat 2,3% în urma unui raport potrivit căruia Abu Dhabi National Oil Co se pregătește să își majoreze oferta pentru producătorul german de produse chimice.

Stora Enso a crescut cu 3,2%, comercianții remarcând că DNB Markets a îmbunătățit acțiunile firmei forestiere finlandeze la "cumpărare".

Casino a scăzut cu 8,9% după ce retailerul francez a intrat în discuții exclusive pentru a-și vinde toate magazinele mari rivalilor Les Mousquetaires și Auchan Retail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel