Reuters: Photoshop va avea o nouă funcție bazată pe inteligența artificială
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Editare foto / sursa foto: Freepik.com
Editare foto / sursa foto: Freepik.com
Compania americană de software Adobe a declarat marți că intenționează să extindă funcțiunile de inteligență artificială în software-ul de editare a imaginilor Photoshop, în cursul acestui an.

Adobe, care deține o suită de programe dedicate editării foto/video se confruntă cu o concurență tot mai mare din partea unor startup-uri precum OpenAI, Midjourney și Stability AI, susținute de Microsoft, toate acestea oferind servicii care pot genera imagini pornind de la indicații text.

Adobe își dezvoltă propriul sistem AI de generare de imagini, denumit Firefly, care este antrenat pe baza datelor asupra cărora Adobe are drepturi, pentru a evita plângerile utilizatorilor pentru încălcarea drepturilor de autor.

Photosop are deja o funcție în care poate completa imaginea cu conținut generat de tehnologia AI. Însă, în cadrul unei conferințe desfășurate marți la Londra, reprezentanții Adobe au declarat că generarea de la zero a imaginilor va veni în cursul acestui an, pe baza unui nou sistem de inteligență artificială numit Firefly Image 3, relatează Reuters.

O mare parte din atenția Adobe s-a concentrat pe accelerarea muncii profesioniștilor care îi folosesc software-ul. Noul instrument de generare a imaginilor va avea capacitatea de a folosi imaginea încărcată de un utilizator ca referință pentru compoziția generală a unei imagini.

De exemplu, utilizatorul ar putea face o schiță rapidă a unei scene pe o hârtie, iar cu o simplă fotografie a acelei hârtii ar putea cere Photoshop să genereze imagini compleze într-o varietate de stiluri, a declarat Ely Greenfield, director de tehnologie pentru media digitală la Adobe.

"În loc să trebuiască să descriu cu mare atenție ce anume se potrivește unde și să încerc să mă asigur că precizez lucrurile pe care le vreau și pe care nu le vreau, pot folosi o schiță. Așadar, aceasta este o capacitate uimitor de puternică", a declarat Greenfield.

Adobe a precizat că o versiune "beta" de test a software-ului este disponibilă pentru unii utilizatori începând de marți, dar nu a oferit o dată pentru lansarea oficială a produsului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel