Revine vântul puternic în Bucureşti. Avertizare ANM
Autor: Mihai Ciobanu | 25 Martie 2022, 09:53
Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare de tip cod galben. 

Meteorologii au emis vineri un cod galben de vânt cu rafale de 65 km/oră, valabil București și în 21 de județe până vineri seară. La munte vântul va sufla cu 100 km/oră. Vineri între orele 10.00 - 20.00, temporar vântul va avea intensificări local în Moldova și Muntenia, unde vor fi rafale de peste 55...65 km/h.

La altitudini mari în Carpații Meridionali și Orientali, rafalele vor depăși 90...100 km/h. Intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul țării, cu viteze de 50...55 km/h.

Zonele vizate sunt Capitala și județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba și Caraș Severin.

 

Citeşte şi: Cum va fi vremea de Florii 2022. Veştile aşteptate de români de la ANM

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Analiza cuprinde şi data de 10 aprilie, atunci când românii sărbătoresc Floriile.

Temperaturile medii vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 21.03.2022 – 28.03.2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate în nord-estul teritoriului, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28.03.2022 – 04.04.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile nord-vestice, dar mai ridicate în restul teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nord vestice, dar și deficitar în cele sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 04.04.2022 – 11.04.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toată țara. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și estice, dar și excedentară în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general
apropiate de cele normale.

Săptămâna 11.04.2022 – 18.04.2022

Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Afacerile Metro din Belgia, vândute pentru 47 milioane euro

Retailerul olandez Sligro Food Group a anunţat miercuri...

Crossuri externe