Revoluție tehnologică. Televizoarele nu vor mai fi la fel
Autor: Adrian Ilie
Data publicării:
Aurul, un element esențial în ecranele fleixibile mari
Aurul, un element esențial în ecranele fleixibile mari
O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Cambridge a creat cei mai mici pixeli realizaţi vreodată, cu dimensiuni de un milion de ori mai reduse decât cei prezenţi în smartphone-uri, ce pot fi folosiţi la fabricarea ecranelor flexibile mari, relatează agenţia Xinhua. Pixelii coloraţi au fost realizaţi din mici particule de aur cu diametrul de câteva miliardimi dintr-un metru, se arată în studiul publicat vineri în jurnalul ştiinţific Science Advances.

Oamenii de ştiinţă au pulverizat micile particule pe o suprafaţă cu efect de oglindă permiţând astfel fragmentelor de aur să capteze lumina din spaţiul dintre ele. De asemenea, fiecare grăunte de aur a fost acoperit cu un strat subţire de polimer a cărei compoziţie chimică se modifică în prezenţa sarcinii electrice, ceea ce face ca pixelul să îşi schimbe culoarea, se arată în studiu.

Citește și: Telefonul care se poartă la mână, inovația celor de la Nubia-ZTE

Aceşti pixeli pot fi observaţi în lumină puternică şi nu necesită o sursă constantă de energie pentru a-şi menţine culoarea setată având aşadar o bună performanţă energetică, ceea ce permite suprafeţelor mari să fie fezabile şi durabile.

Aceşti pixeli pot fi utilizaţi pentru fabricarea de ecrane flexibile cu suprafeţe mari, care îşi schimbă culoarea precum pielea caracatiţelor, într-un mod mult mai puţin costisitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel