Rezerva Federală a SUA nu riscă și decide să nu umble la rata dobânzii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Dolari / FOTO: Freepik
Dolari / FOTO: Freepik
O decizie deloc surprinzătoare, de altfel. Și cu toate acestea, bursa din New York a reacționat prompt, cu scăderi aproape pe linie. Dar, cum spun analiștii, până la sfârșitul zilei de tranzacționare, Wall Street va reuși, probabil, să revină pe verde. 

Deci, Rezerva Federală a SUA a decis că nu a venit momentul să riște, otpând, prin urmare, pentru status quo, rata dobânzii fiind menținută în intervalul de 5,25% - 5,50%. Banca centrală americană a precizat, de altfel, că nu este încă pregătită să scadă dobânzile. 

La sfârșitul tradiționalei reuniuni de două zile, Fed nu a modificat nimic din polica sa monetară. A fost pentru patra oară consecutiv. Decizia a fost luată în unanimitate de membri.

După cum notează Reuters, din comunicatul de presă dat publicității la finalul întâlnirii au dispărut termenii care reflectau dorința Rezervei federale de a continua creșterea dobânzilor până la punerea sub control a inflației. În text se subliniază doar că FED nu consideră oportună reducerea ”intervalului țintă până când va avea o mai mare încredere că inflația se îndreaptă ferm spre ținta de 2%”. Este de la sine înțeles că următoarele date statistic vor fi analizate cu și mai mare atenție de specialiștii băncii centrale americane. 

În acest context, indicele dolarului și-a redus pierderile după decizia Rezervei federale și a abandonat un indicator de referință de lungă durată pentru posibile creșteri suplimentare ale costurilor îndatorării.

Presa de specialitate amintește, totodată, că ultima declarație de politică monetară a băncii centrale a SUA nu sugera o reducere iminentă a ratei dobânzii. 

Indicele dolarului a rămas stabil la 103,39. Euro a scăzut cu 0,16% în această zi, la 1,08275 dolari. Biletul verde și-a limitat pierderile față de yen și a scăzut cu 0,66% în ziua respectivă, la 146,72 yeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel