Rezervele valutare ale BNR au crescut la 38,304 miliarde euro
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Acționarii străini au injectat peste 52 de milioane de euro în firmele de pe piața financiară
Acționarii străini au injectat peste 52 de milioane de euro în firmele de pe piața financiară
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii aprilie 2021, la 38,304 miliarde de euro, în creştere cu 7,26%, faţă de nivelul de 35,709 miliarde de euro înregistrat la 31 martie 2021, a anunţat marţi banca centrală.

În cursul lunii aprilie au avut loc intrări de 4,173 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor în valoare nominală totală de 3.500 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 1,578 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,881 miliarde de euro.

Citește și Informații de la BNR. AURUL, ceva mai SCUMP. Cum se simte LEUL

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 aprilie 2021 au fost de 43,185 miliarde de euro, faţă de 40,497 miliarde de euro la 31 martie 2021.

Plăţile scadente în luna mai 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 222 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel