Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Companiile din întreaga lume s-au bucurat în general de o performanță îmbunătățită în această lună, cu o activitate în creștere în unele părți din Asia și Europa, conform sondajelor de joi, oferind băncilor centrale posibilitatea de a amâna reducerea ratelor dobânzilor.
Costurile de împrumut au fost majorate în urma pandemiei COVID-19 pentru a combate inflația galopantă, dar acum se discută despre reducerea cât mai rapidă a acestora.
În acest context, orice atenuare ratelor dobânzilor va fi probabil bine primită de politicieni în acest an plin de alegeri electorale.
Totuși, economia mondială își va păstra probabil impulsul solid pentru restul anului și până în 2025, sfidând așteptările anterioare privind ratele dobânzilor, potrivit specialiștilor.
"Băncile centrale vor începe să taie din dobânzi, dar apoi vor continua să reevalueze situația și, în opinia noastră, vor realiza la sfârșitul anului sau la începutul anului viitor că inflația este mai rigidă decât era de aștepat", a declarat Vincent Stamer de la Commerzbank.
În Europa, activitatea s-a extins luna aceasta în cel mai rapid ritm din ultimul an, susținută de cererea mare pentru servicii, în timp ce sectorul manufacturier a dat semne că se apropie de o redresare.
Prețurile globale au crescut în cel mai lent ritm din noiembrie, iar indicele prețurilor de producție a scăzut la 52,5 de la 53,7, ceea ce ar putea deschide ușa către o relaxare a politicii Băncii Centrale Europene.
Se așteaptă ca factorii de decizie politică de la BCE să reducă ratele dobânzilor atunci când se vor întâlni peste două săptămâni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.