Roboții umanoizi, domeniul în care China câștigă teren prin inovare și componente ieftine
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Brate robotice / sursa foto: Freepik.com
Brate robotice / sursa foto: Freepik.com
Producătorii chinezi de componente pentru construirea de roboți umanoizi au găsit noi metode prin care să declaseze competitorii occidentali.

În timp ce China face demersuri pentru a câștiga teren în dezvoltarea roboților umanoizi, companiile de componente pentru această industrie au prezentat piese inovatoare la un cost redus la conferința mondială a roboților de la Beijing.

Cu toate acestea unii directori avertizează că industria trebuie încă să îmbunătățească fiabilitatea produselor, relatează Reuters.

Wisson Technology (Shenzhen), cunoscută pentru producția de brațe robotice flexibile, nu depinde de motoare și alte dispozitive utilizate în mod obișnuit în robotică - ci utilizează materiale plastice imprimate 3D și se bazează pe mușchi artificiali pneumatici pentru a-și construi roboții.

Această formă de producție mai puțin costisitoare îi permite să stabilească prețul brațelor robotice la aproximativ o zecime din cel al brațelor robotice tradiționale, a declarat Cao Wei, un investitor al companiei.

Această tehnologie va inaugura brațele robotice la un cost de aproximativ 10.000 de yuani (1.404 dolari), a declarat Wisson pe site-ul său.

„Brațele pliabile produse de Wisson ar putea fi utilizate la roboții umanoizi”, a declarat Cao, adăugând că firma a furnizat deja mostre companiilor din străinătate care produc roboți umanoizi, fără a oferi alte detalii.

Yi Gang, fondator al Ti5 Robot din Shanghai, o companie specializată în articulații robotice, a subliniat unele dintre problemele pe care le vede în lanțul de aprovizionare cu componentele pentru roboții umanoizi.

„Întregul lanț de aprovizionare trebuie încă să abordeze problemele legate de fiabilitatea produselor”, a declarat Yi, adăugând că, din cauza defectelor frecvente, compania sa nu poate realiza produse decât în volume de până la 1.000 unități.

Eforturile Chinei în domeniul roboticii sunt susținute de politica președintelui Xi Jinping de a dezvolta noi domenii de producție în industria tehnologică - un aspect subliniat în broșurile pentru evenimentul de săptămâna trecută.

În China, cea mai mare piață din lume pentru roboții industriali, tehnologia din ce în ce mai sofisticată schimbă fața industriilor tradiționale, cum ar fi producția, automobilele, agricultura, educația, precum și serviciile de sănătate și cele la domiciliu.

Gao Jiyang, fost director executiv la Momenta, un start-up chinez de sisteme pentru vehiculele autonome, înainte de a fonda Galaxea AI, un start-up axat pe hardware-ul roboților și pe inteligența artificială, a declarat că dezvoltarea vehiculelor autonome duce la progrese în robotică.

„Vehiculele autonome înseamnă mașini cu AI, care sunt, în fond, un alt tip de roboți”, a declarat Gao.

În timp ce conferința se încheia duminică, premierul Li Qiang a declarat că este esențial să se pună în aplicare orientările președintelui Xi privind importanța industriei robotice.

„Industria roboților are perspective largi și un potențial de piață uriaș”, a declarat Li, potrivit agenției oficiale de știri Xinhua din China.

Descriind roboții drept un „criteriu important pentru inovația tehnică și puterea de producție high-end”, Li a solicitat eforturi pentru a menține stabilitatea lanțului de aprovizionare și progresul pe scena internațională.

„Este necesar ... să promovăm extinderea și popularizarea roboților în diverse domenii, cum ar fi industria, agricultura și industria serviciilor”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Palatul Victoria
Elon Musk / sursa: Wikimedia Commons
TAROM
Facebook / sursa foto: Freepik.com / darkdream
Rezerva Federală / FOTO: Wikipedia

”Tichia de mărgăritar” ca mod de guvernare

Este o foarte cunoscută și înțeleaptă zicală românească...

Dosare de pensie / Foto: Arhivă
Federal Reserve / sursa foto: Wikimedia Commons / Niki Korth
Bursă / sursa foto: Freepik.com
Roxana Mînzatu
Europa / sursa foto: Freepik.com
Victor Vevera / Foto: Angelo Brezoianu / Agerpres
Pompierii nu au putut salva toate ovinele, vacile și păsările prinse de inundații
Comisia Europeana
Thierry Breton / FOTO: Wikipedia
Cafeaua este servită!

O cafea va deveni un lux? Ce se întâmplă cu prețurile

Iubitorii de cafea deja plătesc mai mult pentru o ceașcă...

E.ON / FOTO: Facebook

E.ON a anunţat investiţii de 827 milioane lei

Grupul E.ON a raportat o creștere semnificativă a...

Contor electric
Amazon
Cod galben de intensificări ale vântului
Ochelarii conectați Ray Ban / FOTO: Wikipedia

EssilorLuxottica își extinde parteneriatul cu Meta

EssilorLuxottica și Meta au anunțat marți că și-au...

Pești / FOTO: Unsplash
Unicredit

UniCredit analizează o preluare parțială a Commerzbank

Grupul bancar italian UniCredit SpA plănuiește să ceară...

MUncitări într-o fabrică / Foto: Freepik
Goldman Sachs

Goldman Sachs revine și confirmă: Prețul aurului va crește

În decurs de numai câteva zile, prețul aurului a...


pixel