Rolls-Royce concediază mii de angajați din întreaga lume
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Renumit producător de motoare
Renumit producător de motoare
După ce a schițat un bilanț dezamăgitor pentru 2022, CEO-ul constructorului britanic, Tufan Erginbilgic, încearcă să-și readucă nava pe linia de plutire.

Grupul industrial britanic Rolls-Royce, specializat în motoare de avioane, va renunța până la 2.500 de locuri de muncă la nivel mondial pentru a-și reduce costurile, a anunțat compania într-un comunicat de presă. Această cifră reprezintă aproape 6% din forța de muncă globală a companiei, adică 42.000 de oameni. Cele 2000 până la 2500 de posturi care vor fi eliminate reprezintă „următoarea etapă a planului de transformare desfășurat pe mai mulți ani”, a precizat Rolls-Royce.

„Construim un Rolls-Royce pregătit pentru viitor. Ceea ce înseamnă o organizație mai flexibilă și mai eficientă”, a comentat directorul general, Tufan Erginbilgic. Prin restructurarea dezvăluită marți se intenționează comasarea funcțiile de inginerie, tehnologie și siguranță „într-o singură echipă”.

Plan major de transformare

Rolls-Royce a revenit la profit în 2021, după o pierdere semnificativă în anul anterior, când a suferit foarte mult din cauza pandemiei și a impactului său colosal asupra sectorului aviației. Apoi grupul a căzut din nou puternic în roșu în 2022.

În luna august a acestui an, producătorul de motoare a afișat o cotă de profit net a grupului de 1,2 miliarde de lire sterline pentru prima jumătate a anului, comparativ cu o pierdere de 1,6 miliarde în aceeași perioadă a anului anterior, care s-a explicat în special printr-o devalorizare puternică a contractelor de schib pe fondul creșterii dolarului.

Tufan Erginbilgic, care a preluat frâiele Rolls-Royce la începutul anului 2023, a detaliat un plan de transformare ambițios, care include în special o revizuire strategică pentru a prioritiza investițiile „către cele mai profitabile oportunități”.

Citește și Beluga XL. Airbus a construit al șaselea exemplar

Citește și Avionul viitorului. Nu e ceva imediat, dar se lucrează intens

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...


pixel