Roman Abramovici trebuie să plătească impozit pe castel
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Instanța supremă a Franței a respins plângerea formulată de oligarhul rus Roman Abramovici la adresa organelor fiscale ale țării. Miliardarul a considerat exagerat impozitul stabilit pentru castelul deținut de patronul clubului de fotbal Chelsea pe Coasta de Azur.

Ghinion! Roman Abramovici nu a reușit să-i convingă pe judecătorii francezi că suma cerută de Fisc este prea mare. Dimpotrivă, instanța a susținut concluzia organelor fiscale, potrivit cărora omul de afaceri rus a redus cu de la sine putere valoare vilei sale de pe Coasta de Azur. Altfel spus, Abramovici are acum de achitat în plus 1,2 milioane de euro.

Avocații omului de afaceri au declarat că inspectorii Fiscului francez au supraevaluat valoarea reală a proprietății lui Abramovici, este vorba de Chateau de la Croe. Ei au afirmat că oligarhul rus a fost nevoit să investească 150 de milioane de euro în imobilul care a zăcut abandonat timp de 30 de ani.

Mai mult, ei au arătat că, deși Chateau de la Croe a găzduit personalități importante ale lumii, precum fostul rege al Marii Britanii, Edward al VII-lea, regele Belgiei Leopold al III-lea sau miliardarul grec Aristotel Onasis, acest lucru nu înseamnă că imobilul poate fi comparat, ca preț, cu alte clădiri de lux de pe Coasta de Azur.

Instanța nu a fost însă de acord cu argumentele avocaților, subliniind că Chateau de la Croe se numără printre perlele Rivierei franceze și că poate fi comparat cu vila Fiorentina, situată în apropiere, și unde, de-a lungul timpului, au locuit actrițe de renume mondiale, precum Greta Garbo. În 2004, ea a fost vândută pentru 73 de milioane de euro. Cât a scos Abramovici din buzunar pentru castelul său nu se știe. În 2011, Daily Telegraph a evocat 30 de milioane de lire sterline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel