Datele publicate de Eurostat arată că în primul trimestru al acestui an, rata locurilor de muncă vacante în zona euro a fost de 3%, în timp ce în Uniunea E%uropeană a fost de 2,8%. România, Bulgaria, Spania și Polonia au înregistrat cea mai mică valoare a acestui indicator, cu 0,9%. În schimb, Austria, Belgia și Țările de Jos au avut cele mai ridicate rate ale locurilor de muncă vacante, toate cu 4,7%.
Comparativ cu primul trimestru al anului precedent, rata locurilor de muncă vacante a crescut în trei state membre, a scăzut în 16 state membre (inclusiv România), de la 1% în primul trimestru al anului 2022 la 0,9% în primul trimestru al anului 2023, și a rămas stabilă în opt state membre.
Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în primul trimestru al acestui an, numărul locurilor de muncă vacante în România a fost de 47.100, în creștere cu 5.200 față de trimestrul anterior. Rata locurilor de muncă vacante estimată pentru primul trimestru al anului 2023 a fost de 0,93%, în creștere cu 0,10 puncte procentuale față de trimestrul precedent. Comparativ cu același trimestru al anului 2022, numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 200, iar rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 0,02 puncte procentuale.
Pentru România, acel 0,9% arată două lucruri. Primul este cel legat de numărul cetățenilor care este într-o constantă scădere, sporul național fiind în continuare negativ, iar cel de-al doilea lucru indicat de acest procent minuscul este faptul că industria rin România este în comă. Nu există industrie, nu există locuri de muncă, economia României băltește.
Te-ar putea interesa și:
34% din români, expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială, cel mai mare procent din UE
Cele mai recente statistici arată cât de gravă este situația economică a României, în condițiile în care trei din 10 români erau expuşi anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială.
Mai bine de trei din 10 români erau expuşi anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială, cea mai mare pondere înregistrată în rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene - arată datele publicate de oficiul de statistică al blocului comunitar, Eurostat.
95,3 milioane de persoane din Uniunea Europeană sunt în risc de sărăcie sau excludere socială, ceea ce înseamnă 22% din populaţie.
Este aproape aceeaşi proporţie ca şi anul anterior măsurătorilor de faţă. Aceeaşi proporţie se păstrează şi când e vorba de locuinţele unde trăiesc familii cu copiii, însă ponderea diferă în funcţie de ţară. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele interimar Ilie...
Bursa de Valori București...
Astăzi îți atragem atenția...
Plenul Consiliului Superior al...
Reacţia autorităţilor din China...
Criză de forță de muncă în...
O mișcare anticipată de analiști.
Cursul valutar de joi, 17...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...
Având în vedere încălzirea...
Curs BNR, joi, 17 aprilie.
Discuții mai clare datorită...
Magazinele marilor lanţuri de retail din România vor fi închise în prima zi...
Bill Gates a confirmat, încă o dată, că nu va lăsa...
Această instituție a devenit...
Pe fondul escaladării războiului comercial dintre Statele Unite și China, un...
Un miliardar turc vrea să aloce...
Tehnologia în cădere liberă: Nvidia și Nasdaq, printre...
Banca Naţională a României împlineşte joi 145 de ani.
Randamentele obligațiunilor din zona euro au urcat ușor...
Doar 31 de angajați din 250 au...