România, încotro? Negrescu: 2024 va fi un an și mai păcătos decât 2023. Doi ani pierduți
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Probleme sunt și la alții, dar nu ca la noi, a spus Adrian Negrescu, explicând care este cauza
Probleme sunt și la alții, dar nu ca la noi, a spus Adrian Negrescu, explicând care este cauza
EXCLUSIV
Analistul economic Adrian Negrescu a vorbit, în cadrul emisiunii ”Totul despre bani” despre fondurile europene, subliniind că probleme există și în alte țări ale Europei, dar nu ca la noi.

Riscăm să se blocheze și acest PNRR? ”Da, va fi pus pe stand-by”, a răspuns categoric interlocutorul jurnalistului Mihai Ciobanu. Invitatul emisiunii ”Totul despre bani”, a precizat, totodată, că ”nu numai în România se întâmplă probleme cu aceste planuri” de redresare și reziliență. ”Inclusiv în Spania au fost probleme cu pensiile. Inclusiv în Italia sunt o grămadă de discuții cu Comisia Europeană legate de modul în care se implementează aceste programe de refacere a economiei după pandemie. Pentru că, de fapt, așa au fost construite aceste de reformă. 

Voința politică - un cancer care afectează economia 

De asemenea, în multe țări din Europa sunt probleme, dar nu ca la noi. Pentru că la noi este această chestiune cu voința politică și care, din punctul meu de vedere este un cancer care afectează puternic tot ceea ce înseamnă dezvoltare economică și percepție a României în fața investitorilor”, a subliniat analistul economic. 

Contracte de 11 miliarde de euro

Probabil că riscăm, a continuat el, ”riscăm să nu primim acești bani când avem atâta nevoie de ei acum nu peste doi-trei ani. Nu că nu am avea și atunci nevoie! Dar acum aceste fonduri sunt extrem de importante pentru a derula toate aceste proiecte pentru care s-au semnat contracte. Gândiți-vă că, până în prezent, au fost semnate contracte pentru 11 miliarde de euro. Sunt contracte de execuție, de autostrăzi, de cale ferată, de școli, de tot felul de proiecte edilitare pentru care se așteaptă finanțare de la Bruxelles. Dacă Bruxelles-ul va considera că nu ne-am făcut treaba și, cu siguranță, nu ne vom face treaba va suspeda, practic, nu va anula PNRR-ul până când va trece iureșul electoral și politicienii vor face cu adevărat reforme”, a explicat Adrian Negrescu. 

Doi ani pierduți 

Într-un fel de concluzie, el a estimat că, ”da, 2023 este un an păcătos, dar și mai păcătos va fi 2024, iar din perspectiva modului în care noi trăim, a condițiilor noastre de trai, a modului în care se descurcă economia sunt doi ani pierduți. Sunt doi ani în care vom contabiliza căderea puterii de cumpărare, deprecierea mediului economic și o sărăcire extrem de puternică a populației”, a subliniat analistul economic în cadrul emisiunii ”Totul despre bani”. 

Aflați ce a spus analistul economic despre pensiile speciale ascultând întreaga emisiune:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel