La nivelul UE, în 2023 ponderea femeilor angajate ca specialişti TIC a crescut cu 2,7 puncte procentuale (pp) comparativ cu 2013 (când se situa la 16,7%) şi cu 0,5 pp faţă de 2022 (când se situa la 18,9%).
Anul trecut, cea mai ridicată pondere în rândul statelor membre UE se înregistra în Bulgaria (29,1%), Estonia (26,8%) şi România (26%), iar cea mai redusă în Cehia (12,4%), Malta (13,8%), Ungaria şi Italia (ambele cu 15,7%).
La nivelul UE, 9,8 milioane de persoane lucrau anul trecut ca specialişti în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, reprezentând 4,8% din totalul persoanelor angajate.
În ultimii ani s-a observat o tendinţă de creştere a specialiştilor TIC, numărul persoanelor care lucrează în acest domeniu urcând cu 1,5 pp din 2013, şi s-a înregistrat o creştere de 0,2 pp comparativ cu 2022 (4,6%).
În rândul statelor membre UE, cea mai ridicată pondere a specialiştilor TIC în 2023 a fost în Suedia (8,7%), Luxemburg (8%) şi Finlanda (7,6%), iar cea mai redusă în Grecia (2,4%), România (2,6%) şi Slovenia (3,8%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Principalii indici de pe Wall...
Profesorul Mircea Coșea critică...
Statele Unite şi Ucraina au...
Turcia anunţă că nu renunță la...
Dmitri Medvedev comentează...
A fost publicat în Monitorul...
Acord Ucraina-SUA privind...
Aplicaţia de mesagerie Skype va fi închisă, iar...
ANAF a făcut public calendarul...
Ziua internaţională a muncii...
Controale antifraudă de 1 Mai.
Danone renunță la coloranții...
Wall Street scade puternic pe...
Sindicatul Naţional al...
Economia zonei euro surprinde...