România reia exportul de produse din carne în SUA

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
România reia exportul de carne către SUA
România reia exportul de carne către SUA
România este eligibilă să exporte salamurile crud - uscate şi conservele de carne de porc în SUA după ce raportul final al misiunii de audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) a concluzionat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne este organizat astfel încât să ofere controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei, a anunţat luni Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"Ca urmare a demersurilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), raportul final al misiunii de audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România, on-line şi la faţa locului, a concluzionat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne este organizat astfel încât să ofere controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei. ANSVSA a continuat demersurile pentru finalizarea reinstalării echivalenţei sistemului de inspecţie a cărnii din România cu cel din SUA, răspunzând cu promptitudine la toate solicitările FSIS şi ale United States Department of Agriculture - Animal and Plant Health Inspection Service (USDA - APHIS), în ceea ce priveşte cerinţele suplimentare pe sănătate animală necesare în vederea exportului de salamuri crud - uscate din România în Statele Unite ale Americii", se arată în comunicatul ANSVSA.

Pe data de 27 iulie 2022, la sediul ANSVSA, s-a organizat o întâlnire tehnică pentru discutarea cerinţelor transmise de către APHIS în vederea exportului de salamuri crud -uscate din România în SUA.

Prin intermediul Ambasadei României în SUA şi al Ambasadei SUA în România a fost înaintată adresa FSIS din data de 2 mai 2023, referitoare la restabilirea echivalenţei sistemului de inspecţie a cărnii de porc şi produselor din carne de porc din România cu cel din SUA, în vederea exportului de produse din carne din România în SUA.

"În consecinţă, România este eligibilă (ţinând cont şi de condiţiile pe sănătate animală ale APHIS) să exporte salamurile crud - uscate şi conservele de carne de porc. ANSVSA trebuie să transmită la FSIS unităţile certificate pentru export SUA care vor fi postate pe website-ul FSIS. De asemenea, ANSVSA va transmite spre aprobare la FSIS, înainte de demararea exporturilor, modelele de etichete şi certificate de export, conform cerinţelor USDA - FSIS şi APHIS. În demersurile sale pentru restabilirea echivalenţei, ANSVSA a fost sprijinită de Ambasada SUA în România şi Ambasada României în SUA", precizează sursa citată. 

Te-ar putea interesa și:

Este prea mult grâu pe piața mondială

În ciuda scenelor în care oamenii panicați cumpărau munți de mărfuri din magazinele alimentare și a îngrijorărilor legate de restricțiile furnizorilor-cheie asupra exporturilor de grâu din ultimele luni, lumea înoată în cereale.

Deși marii producători precum Rusia și România au limitat exporturile pentru a proteja livrările interne pe fondul crizei de sănătate - cu unele măsuri încă în vigoare - nu a existat un impact major asupra comerțului și livrările ar trebui să continue. Cu recoltele mari în multe țări, se preconizează că stocurile globale de grâu vor atinge un record anul acesta și vor urca și mai mult în 2021, scrie Bloomberg.

Deși există riscul ca vremea nefavorabilă să poată schimba asta, preocupările imediate cu privire la deficiențele de cereale din spatele blocajelor s-au dovedit a fi de scurtă durată. Lanțurile de aprovizionare au rămas intacte, exporturile au fost suficient de libere pentru a menține fluxurile de vânzări, iar țările care au impus limite și-au dat seama că rezervele lor sunt suficient de mari și în plus, pandemia crește cererea globală de cereale.

După ce prețurile au crescut la sfârșitul lunii martie, în timp ce oamenii au cumpărat cantități uriașe de făină, națiuni precum Rusia, România și Kazahstan au decis să reducă exporturile, piața a ignorat îngrijorările legate de o criză de aprovizionare. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Familie / Foto: Freepik
Bună dimineața! / FOTO: Freepik
Grafic bursă / FOTO: Freepik

Rulaj de aproape 13,67 milioane de euro la BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...

Oameni pe stradă / FOTO: Freepik
Termificare / Foto: Freepik
Comisarul european Valdis Dombrovskis / FOTO: Wikipedia

UE vrea „mai multă claritate” privind dorințele americane

În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...

Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Mașini / FOTO: Freepik
Calcule / FOTO: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Foto: Pexels.com
Medicamente / FOTO: Freepik
Lingouri de aur
Donald Trump și Jerome Powell / Foto: Casa Albă / Flickr
Semiconductori. Foto: Pexels.com

Semiconductori: Cui vând grupurile europene?

Când investești într-o companie, este esențial să...

Carte electronică de indentitate
Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei / Foto: kremlin.ru
Impozite și taxe / Foto: Freepik
Tractor pe câmp / FOTO: Freepik
Foto:Freepik.com
Bombardierul B-21 / FOTO: Wikipedia
REMAT
Bani
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Inspectori vamali / Foto: Autoritatea Vamală Română
Foto: Freepik.com
Datele INS arată declinul: populația consumă mai puține servicii
Neversea
Google

pixel