Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a realizat o prezentare succintă a Camerei bucureştene, a vorbit despre locul şi rolul acesteia în viaţa economico-socială a ţării noastre, dar şi despre strategia de relaţii extene a CCIB, axată pe dezvoltarea colaborării comercial-economice cu ţările din afara Uniunii Europene şi în care România are o bună reputaţie, îndeosebi în domeniul industrial.
În opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, dezvoltarea colaborării la nivel cameral, asigurarea unui contact constant cu Ambasada, organizarea unor întâlniri cu firme româneşti, cu prilejul deplasării în ţara noastră a unor antreprenori armeni, înfiinţarea unui Consiliu de Afaceri România-Armenia pot reprezenta paşi concreţi şi eficienţi pentru o mai bună cunoaştere a mediului de afaceri și investițional din cele două ţări, dar şi pentru promovarea eficientă a ofertei de produse şi servicii a Armeniei în România.
De asemenea, potrivit preşedintelui CCIB, organizarea unei „Săptămâni a produselor din Armenia în România”, precum şi a unei misiuni de afaceri în această ţară ar putea avea un impact pozitiv asupra dezvoltării colaborării bilaterale. „Am convingerea că sistemul cameral poate contribui la dinamizarea şi amplificarea schimburilor comerciale, dar şi a celor academice şi în domeniul cercetării”, a punctat preşedintele CCIB.
Excelenţa Sa Sergey Minasyan a apreciat potenţialul pieţei româneşti şi a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu ţara noastră. Ambasadorul Republicii Armenia a subliniat că noul cadru de colaborare creat prin semnarea „Acordului de parteneriat cuprinzător și consolidat cu Uniunea Europeană” deschide o nouă perspectivă asupra cooperării între cele două ţări. În acest context, Excelenţa Sa Sergey Minasyan a punctat posibilităţile reale de colaborare între parteneri din cele două ţări, îndeosebi în domeniul industrial (metalurgie, electronică), dar şi în cercetare. Totodată, ambsadorul Armeniei a exprimat întreaga deschidere pentru asigurarea unui schimb constant de informaţii de afaceri, în beneficiul celor două comunităţi, precum şi sprijnul pentru celelalte proiecte propuse de preşedintele CCIB.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...