TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
România a obţinut un punctaj total de 73,3 puncte, în creştere faţă de scorul general de 72,30 puncte înregistrat anul trecut.
"România a făcut mai uşoară începerea unei afaceri prin simplificarea procedurii de înregistrare în scopuri de TVA. De asemenea, România a făcut mai puţin costisitoare plata taxelor prin eliminarea a cinci taxe şi contribuţii plătite de angajator. În acelaşi timp, România a introdus o nouă contribuţie de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale plătită de angajator", se arată în raportul Băncii Mondiale.
Punctaj maxim
Potrivit documentului publicat joi, România se situează cel mai bine, locul 1, la indicatorul care măsoară uşurinţa cu care se fac tranzacţiile peste hotare, cu un scor de 100 de puncte pe o scară de la 0 la 100. Un alt indicator la care România se situează pe un loc bun, 19, este aplicarea contractelor, precum şi indicatorul care măsoară uşurinţa de a obţine un credit, locul 25.
În schimb, România se află abia pe locul 157 când vine vorba de obţinerea de electricitate, având în vedere că este nevoie de 9 proceduri şi se poate aştepta până la 174 de zile pentru conectarea la reţeaua de curent electric. La indicatorul referitor la obţinerea autorizaţiei de construit, România ocupă locul 147 din 190, cu 24 de proceduri şi o perioadă de aşteptare care poate ajunge până la 260 de zile.
Pe de altă parte, Banca Mondială subliniază că economiile din Europa şi Asia Centrală au accelerat ritmul reformelor menite să îmbunătăţească mediul de afaceri, prin implementarea unui număr de 56 de reforme şi prin poziţia de lider, la nivel mondial, din punct de vedere al reformelor direcţionate către plata impozitelor şi punerea în aplicare a contractelor.
Citește și Schimbare radicală a contractelor de leasing
Instituţia financiară internaţională subliniază că regiunea Europa şi Asia Centrală găzduieşte două dintre cele mai bune destinaţii de afaceri din top 20 la nivel mondial - Georgia (locul 7 în clasament) şi Macedonia de Nord (locul 17 în clasament). Tadjikistan se situează printre primele zece economii care au înregistrat cel mai mare grad de îmbunătăţire la nivel mondial în perioada de 12 luni premergătoare datei de 1 mai. Azerbaidjan, Kârgâzstan, Kosovo şi Uzbekistan se numărau printre primele 20 de economii cu cel mai ridicat grad de îmbunătăţire la nivel mondial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...