Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Prin urmare, după aproape doi ani de pandemie, România ar putea ieși din starea de alertă. După cum a declarat recent premierul Nicolae Ciucă, în funcţie de datele privind pandemia de COVID-19, care sunt "încurajatoare" pentru ultimele 5-6 zile, Guvernul ar urma să discute după 15 februarie despre posibilitatea unor astfel de măsuri.
”Nu vreau să mă antepronunţ. Am discutat cu domnul ministru Rafila şi dânsul a spus că după 15 februarie, în funcţie de datele pe care le vom avea atunci, în evoluţia aceasta a infectărilor, vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate la nivelul Guvernului", a afirmat premierul Nicolae Ciucă.
Acest lucru va însemna mai multă libertate și renuntarea la o serie de restrctii impuse în contextul pandemiei.
De o săptămâna numărul cazurilor de infectare scande, aproape constant, iar ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune am putea ajunge la o rata de incidenta similara cu cea din decembrie în scurt timp. Asta înseamnă renunţarea la masca de protecția în spatii deschise și chiar renunţarea la certificatul digital.
Astăzi, spre exemplu, au fost înregistrate 18.751 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 157 decese, dintre care 13 anterioare intervalului de referință. Un scor strâns și aflat undeva pe o linie care oricând poate urca sau coborî.
Poate și de aceea optimismul autorităţilor este contrazis de specialiştii în sănătate publica care atrag atenția renunțarea la starea de alertă nu înseamnă că ne vom întoarce la normalitate.
Experții avertizează că vor exista în continuare izbucniri pandemice în anumite zone unde rata de vaccinare este mică, ori unde există populație la risc. Diferența va fi că nu va mai exista o povară asupra sistemului medical în același timp.
Nu suntem încă pregătiți pentru normalitate, spun unii medicii epidemiologici. Săptămâna aceasta, deși au scăzut cazurile numărul deceselor a fost mare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...