Românii din competiţiile eSport au câștigat mai mult de 3,3 milioane de dolari
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Românii se clasează pe locul 31 mondial
Românii se clasează pe locul 31 mondial
România, cu 328 de jucători profesionişti înregistraţi, este pe locul 31 în lume la competiţiile de eSport, cu câştiguri care depăşesc 3,3 milioane de dolari, în timp ce Bulgaria, cu un număr ceva mai mic de jucători, este pe locul 20 în lume şi a înregistrat câştiguri de peste două ori mai mari decât România, potrivit INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.

"România este pe locul 31 în lume la competiţiile de eSport. Cel mai bun jucător profesionist român a câştigat peste 2 milioane de dolari. În 'Ghidul Meseriilor Viitorului', aflat la a doua sa ediţie anul acesta, think-tank-ul INACO descrie 'profesionistul în jocuri electronice' ca o nouă meserie îmbrăţişată de unii tineri, dar care sperie părinţii şi profesorii. Ca în orice sport, mulţi încearcă, puţini reuşesc. Cu toţii însă înţelegem că eSportul este pe val în acest moment, ajungându-se de la competiţii locale (LAN) şi turnee internaţionale, până la adevărate şi provocatoare competiţii mondiale", afirmă Andreea Paul, preşedinte INACO.

Apple Arcade se lansează pe 19 septembrie! Vezi ce te așteaptă

Potrivit INACO, în ultimele clasamente globale, americanii, chinezii şi coreenii sunt cei mai competitivi şi câştigă cele mai mari premii din lume. Suedezii şi danezii sunt jucătorii europeni de top, pe locurile 4 şi 5 în lume. Polonia este pe locul 15 în lume, cu aproape de 5 ori mai mulţi jucători profesionişti decât România şi cu premii de aproape 4 ori mai mari. A

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...


pixel