Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Astfel, titlurile de stat pot fi cumpărate între 12 aprilie şi 11 mai 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV.
"Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului", se arată în comunicat.
Între 12 aprilie şi 12 mai 2023, titlurile de stat pot fi achiziţionate de la unităţile Trezoreriei Statului de la unităţile Trezoreriei Statului, iar între 12 aprilie şi 11 mai 2023 în mediul urban şi 12 aprilie - 10 mai 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română SA.
Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Potrivit sursei citate, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.
Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.
Citește și Banii tăi sunt în siguranță! Adrian Mitroi: ”Da, este soluția cea mai bună”
.... Sfatul 1 este ca măcar să te duci pe titluri de stat ca să ai minim beneficiul celor 10% de impozitare pe care le ai, cu care ajustezi dobânda aceea și 7%. Tot este un beneficiu ceva mai bun față de bancă și mai ales dacă iei titluri de stat pe care le poți tranzacționa, le poți vinde ușor și fără pierdere, dacă ești îngrijorat, pentru că nu ai probleme de lichiditate să stai pe un an de zile. Deci, prima recomandare sunt titlurile de stat. Da, este soluția cea mai bună măcar de optimizarea fiscală a celor 10% de impozit”, a subliniat invitatul emisiunii ”Totul despre bani”. ....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...