Romanii s-au îndrăgostit de trotinetele electrice
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Trotinetă
Trotinetă
Odată cu sfârşitul carantinei şi cu apariţia zilelor însorite, trotinetele electrice au invadat străzile din Roma în ultimele zile, o noutate în cetatea eternă, care descoperă pe zi ce trece bucuriile şi neplăcerile provocate de noile forme de mobilitate, scrie AFP.

Profitând de un week-end foarte însorit, mii de utilizatori, majoritatea tineri, au făcut slalom prin centrul istoric al capitalei Italiei, pe Via dei Fori Imperiali, care duce la Coloseum, în jurul pieţei Veneţia sau pe artera centrală via del Corso. În plus, numeroase trotinete erau parcate ici şi colo pe trotuare, aranjate unele lângă altele sau abandonate la întâmplare la un colţ de stradă.

Fenomenul este unul nou în condiţiile în care Italia a fost complet izolată timp de trei luni, începând din martie şi până în mai, de pandemia de coronavirus. Însă, de câteva zile, a devenit deosebit de vizibil, suscitând mirarea, dar uneori şi nemulţumirea locuitorilor Romei, al căror oraş se alătură marilor metropole occidentale invadate de aceste servicii de mobilitate alternative.

Citește și: Interzis pentru trotinetele electrice. Noile reguli de circulație

În ultimii ani au fost lansate mai multe tentative în Roma pentru a promova serviciile de închirieri de biciclete, însă fără succes, o mare parte din aceste biciclete fiind vandalizate sau pur şi simplu aruncate în râul Tibru.

Însă, de la 1 martie anul curent, patru societăţi de închiriere de trotinete electrice au obţinut autorizaţia de funcţionare în capitala Italiei: Lime, Bird, Helbiz şi Dott. Proiectul municipalităţii din Roma prevede o fază experimentală de doi ani.

"Trotinetele electrice reprezintă o mică revoluţie pentru oraşul nostru, sub semnul mobilităţii durabile şi a inovaţiei tehnologice", a apreciat primarul Romei, Virginia Raggi, citată de presa locală.

Serviciile de închirieri de trotinete electrice sunt deja prezente în alte oraşe italiene precum Milano, Bologna, Torino şi Verona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...


pixel