Românii vor motociclete sau vehicule de mici dimensiuni. Mărcile favorite
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
A crescut apetitul pentru vehiculele mici
A crescut apetitul pentru vehiculele mici
Românii sunt din ce în ce mai atrași de vehicule de transport de dimensiuni mai mici astfel că numărul înmatriculărilor de motociclete, ATV-uri, scutere şi microcar au crescut anul trecut cu 6,9% faţă de anul anterior, la 6.219 unităţi, ultimul trimestru din 2021 fiind în scădere, arată o analiză de piaţă, publicată de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA).

"Anul 2021 a avut o evoluţie crescătoare, majoritatea lunilor fiind în teritoriu pozitiv faţă de anul 2020, ultimul trimestru din 2021 fiind în scădere. Cea mai mare creştere a fost înregistrată în luna aprilie (+267,1%), iar cea mai mare scădere fiind în decembrie (-62,6%). Analizând evoluţia segmentelor, datele comunicate de către DRPCIV şi prelucrate de către APIA, ne arată creşteri faţă de anul 2020 pe segmentele motociclete (+27,1%), scutere (+26,2%) şi microcar (+52,2%) şi scădere la categoria ATV (-10%)", susţin reprezentanţii APIA, citați de Agerpres.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte "top 5" pe mărci, la motociclete, primul loc este ocupat atât de Honda cât şi de BMW (cu 562 unităţi şi 20,7% cotă de piaţă fiecare), urmate de Yamaha (247 unităţi şi 9,1% cotă de piaţă), KTM (232 unităţi şi 9,1% cotă de piaţă) şi Kawasaki (170 unităţi şi 6,3% cotă de piaţă).

România importă masiv mașini second hand. 2021 a fost un an record

Totodată, categoria Scuter are pe primele 3 poziţii ale topului mărcile Piaggio (cu 138 unităţi), Yamaha (131 unităţi) şi Honda (80 unităţi). La ATV, CFMOTO este pe primul loc cu 2.038 de unităţi, Linhai pe locul 2 cu 447 de unităţi şi TGB pe locul 3 cu 198 unităţi.

Din punct de vedere al analizei teritoriale, judeţele în care s-au înmatriculat cele mai multe motociclete, sunt: Municipiul Bucureşti (cu 1.085 unităţi şi 39,9% din total), Ilfov (168 unităţi, pondere de 6,2%), Cluj (162 unităţi şi 6% din total, dar înregistrează cea mai mare creştere, respectiv +48,6%), Sibiu (98 unităţi, 3,6% pondere) şi Constanţa (94 unităţi şi o pondere din total de 3,5%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel