Rușii au reușit să fabrice inimi artificiale. Beneficii uriaşe
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Inima artificială creată la Miciurinsk
Inima artificială creată la Miciurinsk
O fabrică din Miciurinsk (Rusia) a început producția de inimi artificiale pentru copii. Dispozitivul poate prelungi viața copiilor cu circa doi ani, astfel încât aceștia au șanse suplimentare să primească transplantul de care au nevoie. Fabrica din Miciurinsk este specializată în înalte tehnologii utilizate până acum în scop militar, precum rachetele balistice și aparatură pentru avioanele de luptă, relatează English Russia .

Inima artificială funcționează ca o pompă mecanică în miniatură și poate înlocui mușchiul cardiac care nu mai funcționează. Înlocuirea este doar temporară, până când corpul copiilor ajunge la maturizarea minimă pentru a face posibil un transplant de inimă. 

Există deja inimi artificiale pentru adulți, însă cea fabricată de ruși este mai mică și mai puțin puternică. Dispozitivul este alcătuit din titaniu și este prevăzut cu senzori care reglează fluxul sanguin.

Citește și: Găselniță chinezească: O Lună artificială în loc de becuri pe stradă 

Dificultatea fabricării acestui tip de aparate este legată de siguranța împotriva apariției cheagurilor de sânge. Inima artificială creată de ruși a fost testată pe porci și viței cu rezultate pozitive.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel