Rușii cenzurează filmul biografic dedicat lui Elton John
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Rocketman
Rocketman
Versiunea distribuită în Rusia a filmului "Rocketman", un lungmetraj biografic dedicat cântăreţului britanic Elton John, un artist care îşi trăieşte în mod public homosexualitatea, a eliminat scenele ce prezintă acte sexuale gay şi consum de droguri, a anunţat vineri postul de ştiri Dozhd, citat de DPA. 

Rusia a adoptat legi care pedepsesc promovarea în public a relaţiilor sexuale non-tradiţionale şi a consumului de droguri. 

Presa de stat rusă a confirmat că anumite scene au fost eliminate din acest film pentru a se asigura astfel respectarea legislaţiei în vigoare, fără să facă însă alte precizări. Ministerul Culturii din Rusia a negat implicarea sa în luarea acestei decizii. 

Filmul "Rocketman", regizat de Dexter Fletcher şi care a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, a beneficiat de cronici majoritar favorabile din partea criticilor de specialitate şi va intra în cinematografele din Rusia începând de săptămâna viitoare. 

Doar 3% dintre ruşi au o percepţie pozitivă despre homosexuali, potrivit celui mai mare institut independent de sondaje de opinie din Rusia, care a publicat săptămâna trecută rezultatele unei anchete sociologice realizată la scală naţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel