Rușii își fac armată nouă. Nu e o glumă. E un proiect serios
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Centrele militare efectuează, în perioadele stabilite de Statul Major General, recrutarea-încorporarea cetăţenilor apţi pentru armată
Centrele militare efectuează, în perioadele stabilite de Statul Major General, recrutarea-încorporarea cetăţenilor apţi pentru armată
Rusia intenționează să creeze mai multe unități ”militare” de roboți multifuncționali, capabili să rezolve misiuni de luptă, a anunțat agenția RIA Novosti, citând surse din interiorul industriei de apărare. 

Se precizează că tehnologiile de conlucrare a roboților în cadrul unor unități speciale se testează pe platforma experimentală Marker.

”În planificarea noastră, aceste unități ar trebui să fie înființate începând cu anul viitor. Este un proiect care se va derula pe cinci ani, până în 2025, când va fi închis programul de construire și testare, pentru ca apoi să se treacă la integrarea acestor unități în sistemului automatizat existent deja la nivelul dispozitivului de conducere a Forțelor armate”, a precizat interlocutorul agenției.

Potrivit spuselor sale, deocamdată, este vorba despre subunități de drone formate din cinci platforme. Într-o asemenea grupare, fiecare robot are de îndeplinit misiuni proprii, specifice. În plus, pe Marker pot fi create o mașină de transport și alimentare și una de protecție. Toate vor dispune de o înaltă autonomie.

Citește și Israelul a pierdut o rachetă. A ajuns în mâinile rușilor

”Pe viitor, acești roboți s-ar putea lupta cu mașini similare lor. În opinia noastră, acest lucru este posibil ca roboții să lupte cu alți roboți. Roboții sunt valoroși pentru că pot înlocui omul, depășindu-i posibilitățile”, a subliniat sursa citată de RIA Novosti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel