Rupert Murdoch și-a cumpărat un apartament la suprapreț
Autor: Simona Haiduc | 23 mai 2023, 21:25
Un apartament cu vedere spre Central Park
Un apartament cu vedere spre Central Park
Este vorba despre un apartament de 600 de metri pătrați din New York. 

Uneori, pentru a deveni proprietar al locuinței care răspunde tuturor cerințelor, trebuie să mai pui ceva peste prețul inițial. Așa a făcut și magnatul presei, Rupert Murdoch, care, pentru a pune mâna pe apartamentul dorit a fost nevoit să scoată din buzunar o sumă frumușică. „Imobilul se vinde la un preț cu 4 până la 5% mai mare decât prețul de pornire”, a explicat Liz Brent, fondatoarea agenției Go Brent, în Silver Spring (Maryland).

În condițiile în care prețul de vânzare a fost de 30 de milioane de dolari sau puțin sub 28 de milioane de euro, mogulul presei a achiziționat apartamentul cu vedere la parc cu 35,2 milioane de dolari, sau 32 de milioane de euro. Astfel, el trebuie să plătească o sumă cu 17% mai mare decât prețul de pornire. Ce justifică o astfel de cheltuială?

Este adevărat că apartamentul se află în Hampshire House, una dintre cele mai elegante dintre clădirile aflate în vecinătatea  Central Park South, în Manhattan. Imobil care i-a, printre locatari, pe cântărețul Frank Sinatra care a stat acolo cu Ava Gardner, la începutul relației lor romantice. Tot aici a stat și Marylin Monroe pe durata scurtei ei căsnicii cu Joe DiMaggio, ca să nu mai vorbim de Luciano Pavarotti care a deținut mai multe apartamente la etajul 23 al imobilului. 

În ceea ce privește apartamentul cumpărat de Murdoch, el beneficiază de servicii de top, cum ar fi un lift privat, un bar și o bibliotecă. Totuși, proprietatea ar avea nevoie de o reîmprospătare, după cum susține revista Dirt.

Reședință principală sau o simplă investiție?

Proprietar al ziarului britanic The Sun și al postului de televiziune american Fox News, Murdoch a plusat considerabil pentru a se instala în acest apartament cu 6 dormitoare și 7 băi sau pentru a-l reintroduce pe piață, profitând de pe urma lui? Rămâne de văzut. Presa de scandal de peste Ocean construiește tot felul de ipoteze, care mai de care mai originale. Un lucru este cert: locuința a fost cumparată în contextul în care omul de afaceri, a cărui căsătorie cu Ann Lesley Smith, programată pentru sfârșitul acestei veri, a fost anulată, căuta o nouă casă conjugală.

Johnny Depp a dat lovitura. A semnat un contract uriaș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care este noua ofertă a Guvernului pentru profesori

Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...

Abia în 5 - 7 ani România ar putea să adopte acquis-ul OCDE

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...

Fenomenul El Nino a aruncat în aer prețul cafelei robusta

Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...

Leul s-a depreciat în raport cu euro. Curs valutar BNR

Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...

A fost lansată Oferta Publică pentru banca Rothschild

O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...

Avertismentul BNR: Bugetul este extrem de încordat

Este important ca toți angajații din sectorul public să...

Primii 12 mari datornici la bugetul de stat

Conform datelor ANAF la ora actuală există cel puțin 12...

Crossuri externe