Rupert Murdoch și-a cumpărat un apartament la suprapreț
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un apartament cu vedere spre Central Park
Un apartament cu vedere spre Central Park
Este vorba despre un apartament de 600 de metri pătrați din New York. 

Uneori, pentru a deveni proprietar al locuinței care răspunde tuturor cerințelor, trebuie să mai pui ceva peste prețul inițial. Așa a făcut și magnatul presei, Rupert Murdoch, care, pentru a pune mâna pe apartamentul dorit a fost nevoit să scoată din buzunar o sumă frumușică. „Imobilul se vinde la un preț cu 4 până la 5% mai mare decât prețul de pornire”, a explicat Liz Brent, fondatoarea agenției Go Brent, în Silver Spring (Maryland).

În condițiile în care prețul de vânzare a fost de 30 de milioane de dolari sau puțin sub 28 de milioane de euro, mogulul presei a achiziționat apartamentul cu vedere la parc cu 35,2 milioane de dolari, sau 32 de milioane de euro. Astfel, el trebuie să plătească o sumă cu 17% mai mare decât prețul de pornire. Ce justifică o astfel de cheltuială?

Este adevărat că apartamentul se află în Hampshire House, una dintre cele mai elegante dintre clădirile aflate în vecinătatea  Central Park South, în Manhattan. Imobil care i-a, printre locatari, pe cântărețul Frank Sinatra care a stat acolo cu Ava Gardner, la începutul relației lor romantice. Tot aici a stat și Marylin Monroe pe durata scurtei ei căsnicii cu Joe DiMaggio, ca să nu mai vorbim de Luciano Pavarotti care a deținut mai multe apartamente la etajul 23 al imobilului. 

În ceea ce privește apartamentul cumpărat de Murdoch, el beneficiază de servicii de top, cum ar fi un lift privat, un bar și o bibliotecă. Totuși, proprietatea ar avea nevoie de o reîmprospătare, după cum susține revista Dirt.

Reședință principală sau o simplă investiție?

Proprietar al ziarului britanic The Sun și al postului de televiziune american Fox News, Murdoch a plusat considerabil pentru a se instala în acest apartament cu 6 dormitoare și 7 băi sau pentru a-l reintroduce pe piață, profitând de pe urma lui? Rămâne de văzut. Presa de scandal de peste Ocean construiește tot felul de ipoteze, care mai de care mai originale. Un lucru este cert: locuința a fost cumparată în contextul în care omul de afaceri, a cărui căsătorie cu Ann Lesley Smith, programată pentru sfârșitul acestei veri, a fost anulată, căuta o nouă casă conjugală.

Johnny Depp a dat lovitura. A semnat un contract uriaș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tarom, salvată pe ultima sută de metri de la faliment

Executivul a aprobat în şedinţa de joi un ajutor de stat...

Putin aprobă confiscarea activelor americane aflate în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret...

Mare companie germană deschide o fabrică în România

Holdingul german Karl Mayer, specializat în producţia de...

Finanțele au împrumutat peste 4 miliarde de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 4,038...

Tesla mai construieşte o uzină în China

Tesla a început construirea în Shanghai a unei fabrici...

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Temele zilei, energia electrică, rezerva de gaze, prețul...


pixel