Rusia a oprit jocurile războiului de la porțile NATO pentru un altfel de luptă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Rusia întoarce ”armele” împotriva Covid-19
Rusia întoarce ”armele” împotriva Covid-19
Armata rusă a pus capăt jocurilor de război din apropierea granițelor sale de vest, în timp ce țara își adună puterile pentru impunerea de măsuri preventive pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

"Este evident că toate acestea sunt legate de măsuri preventive", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă de luni. „Este legat de situația din jurul luptei generale împotriva noului coronavirus.”

Aceste antrenamente militare au fost ordonate în urma planurilor NATO de a efectua unul dintre cele mai mari exerciții militare după încheierea Războiului Rece. Aceste planuri, care au fost suspendate săptămâna trecută din cauza pandemiei cu noul coronavirus, au fost criticate de Kremlin și Ministrul de Externe rus, Sergei Lavrov, care a declarat în luna februarie că Rusia va răspunde cu măsuri reciproce.

Covid -19. Vladimir Putin trimite ajutoare medicale consistente Italiei

Recent, un înalt oficial militar a declarat că Rusia și-a oprit jocurile de război ca un semn de bună voință față de Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

"Încercăm să găsim un numitor comun", a declarat ministrul adjunct al Apărării, Alexander Fomin, într-un interviu acordat ziarului Izvestia și care a fost publicat luni. „De exemplu, am luat inițiativa de a pune capăt exercițiilor militare în imediata apropiere a frontierei rusești cu statele occidentale.”

Armata rusă nu și-a detaliat planurile de luptă împotriva coronavirusului. Ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că vineri, niciu militar nu a ieșit pozitiv la testele pentru Covid-19, iar armata continuă să se pregătească pentru sărbătorile de 75 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Peste 10.000 de soldați au început să facă exerciții în apropierea Moscovei pentru parada din 9 mai din Piața Roșie, în ciuda interdicției adunărilor publice din aer liber, a raportat, marți, Nezavisimaya Gazeta din Rusia, citând surse din armată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel