Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Rusia s-a clasat, în iunie 2022, pe locul al doilea în lume în ceea ce priveşte volumul extracţiei de petrol. Locul întâi şi al treilea au fost ocupate de Statele Unite ale Americii şi, respectiv, Arabia Saudită, rezultă din datele RosStat. Astfel, în iunie, Rusia şi-a crescut producţia la 10,667 milioane barili pe zi, în timp ce Arabia Saudită a extras 10,646 milioane barili/zi, iar SUA - 12,04 milioane barili/zi. În mai 2022, Federaţia Rusă a extras 10,171 milioane barili/zi faţă de 11,595 milioane barili/zi de către SUA şi 10,538 milioane barili/zi de către Arabia Saudită.
În aprilie, producţia rusă a fost de 10,003 milioane barili/zi, faţă de 11,652 milioane barili/zi în SUA şi 10,441 milioane barili/zi în Arabia Saudită. În total, în perioada ianuarie-iunie 2022, Rusia a extras 263,3 milioane de tone de petrol, ceea ce este cu 3,3% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, în iunie, extracţia de petrol în Federaţia Rusă a crescut în termeni anuali cu 2,7% - până la 43,8 milioane de tone, transmite Rador.
Motorina s-a scumpit deja în România, dar nu ca urmare a creșterii prețurilor la petrol. Dacă valoarea ”aurului negru” va continua să urce, nu este exclus ca tarifele afișate la benzinării să o ia din nou razna spre disperarea șoferilor.
De ce au crescut din nou cotațiile, în condițiile în care, în urmă cu doar câteva zile, mulți analiști au vorbit despre o fermă tendință de scădere? OPEC+ pare să fie de vină. Oricum, tot s-ar fi găsit ceva care să justifice această schimbare de trend.
Cert este că prețul petrolului Brent cu livrare în octombrie la bursa londoneză ICE Futures Exchange a trecut de 101 dolari pe baril, pentru prima dată din 3 august. Evoluție similară și la New York Mercantile Exchange, unde țițeiul american WTI a urcat la 94,5 dolari pe baril.
În ceea ce privește cartelul petrolului, surse din cadrul organizației au declarat pentru Reuters că o reducere a cotelor de producție evocată de e Arabia Saudită nu pare iminentă și ar putea coincide cu revenirea Iranului pe piețele petroliere dacă acordul nuclear iranian din 2015 va fi reactivat.
Arabia Saudită a declarat luni că Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (Opec) ar putea reduce producția pentru a echilibra o piață pe care a numit-o "schizofrenică". "Opec+ trebuie să se pregătească pentru reluarea livrărilor de petrol iranian după ridicarea sancțiunilor", a declarat una dintre sursele Reuters.
Un oficial american de rang înalt a anunțat anterior că Teheranul a renunțat la unele dintre cererile sale cheie pentru relansarea Planului comun de acțiune, semnat la Viena în 2015. Iranul nu este constrâns de acordul existent între membrii Opec+ privind limitarea livrărilor de petrol.
Teheranul ar putea începe să vândă o parte din stocurile sale de petrol imediat ce sancțiunile vor fi ridicate, au declarat sursele. Opec+ a decis în iunie să crească producția lunară cu 648.000 de barili pe zi (bpd) în iulie și august și a anunțat că își va majora țintele de producție din septembrie cu 100.000 bpd.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...