Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia atacă pe la spate. Noul plan de destabilizare a Europei
09 oct, 08:10, de  Simona Haiduc
În spatele loviturii de stat din Muntenegru, a otrăvirii omului de afaceri bulgar Emilian Grebev și a rusului Serghei Skripal, fost agent GRU, dar și a ”campaniei de destabilizare” a Republicii Molodova se află o singură unitate a serviciilor secrete ruse - 29155, susține cotidianul american The New York Times, citând surse din cadrul structurilor occidentale de securitate.
Curios, dar dispun de un buget extrem de limitat
Curios, dar dispun de un buget extrem de limitat

Dacă până de curând toate aceste evenimente erau privite separat, fără legătură între ele, acum s-a a ajuns la concluzia că este vorba despre ”o campania coordonată de destabilizare a Europei, condusă de o subunitate de elită”. NYT a aflat, de asemenea, că aceste unități, care activează deja de cel puțin zece ani, nu au intrat în vizorul organelor de securitate decât recent.

Același cotidian american precizează că unii dintre membri unității, a cărui bază se află la Centrul de antrenamente cu caracter special Nr. 161, din estul Moscovei, sunt veterani ai războaielor din Afganistan, Cecenia și Ucraina. Iar operațiunile sunt atât de secrete, încât alți agenți GRU habar nu au de existența lor.

”Sunt băieți serioși, care știu ce fac”, a declarat pentru NYT o sursă apropiată de activitatea subunității 29155, care, potrivit spuselor sale, s-a numărat, în 2012, printre cele trei subunități care au primit bonusuri speciale din partea ministerului Apărării pentru ”reușite deosebite în plan militar”.

Citește și Adevărul ascuns de Casa Albă a ieșit la iveală. Ce a mai făcut Trump

Șeful misterioasei subunități care bântuie prin Europa și comite fărădelegi este, potrivit NYT, generalul Andrei Averianov, tot un veteran de război și care locuiește într-un bloc dărăpănat datând încă din perioada sovietică și situat foarte aproape de sediul 29155. Generalul conduce un VAZ 21053, producție 1995. Interesant este că, spre deosebire de alte structuri de acest gen care nu dus lipsă de bani, subunitatea 29155 lucrează în ”condiții de austeritate, cu un buget restrâns”.

Ştiri Recomandate

Volkswagen a decis să amâne construirea fabricii din Turcia
Decizia mai trebuie să fie publicată în Monitorul Oficial

Reducerea vârstei de pensionare. Deputații au DECIS

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în...

Femeile însărcinate pot avea ocazia să nască pe orbita Pământului
Zsolt Borkai
Selly este cel mai cunoscut vlogger din România
Tarom iși ieftinește biletele

TAROM ieftinește biletele de avion

Compania TAROM oferă, în perioada 15-20 octombrie, tarife reduse la...

Cea mai mare creștere s-a înregistrat în domeniul HoReCa
ASF a sancționat mai multe companii de asigurări

ASF a amendat Uniqa Asigurări de Viaţă

 Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat...