Rusia confiscă activele băncii italiene UniCredit, înainte de întrunirea țărilor G7

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Unul dintre sediile băncii Unicredit / FOTO: Unsplash
Unul dintre sediile băncii Unicredit / FOTO: Unsplash
Ministrul de externe și mai mulți oficiali italieni se vor întâlni luni pentru a discuta despre recenta hotărâre a Rusiei de a confisca unele active sau de a impune măsuri restrictive asupra companiilor italiene.

Printre acestea este vizată și banca italiană UniCredit, au declarat surse mai multe surse pentru Reuters.

Vineri, o instanță rusă a ordonat ca activele, conturile și proprietățile UniCredit, precum și acțiunile la două subsidiare, să fie confiscate ca parte a unui proces privind un proiect de gaz abandonat în Rusia în care este implicată banca italiană, potrivit documentelor judiciare.

Hotărârea unei curți de arbitraj din Sankt Petersburg vizează 463 de milioane de euro în titluri de valoare, bunuri imobiliare și conturi aparținând UniCredit, precum și 100% din acțiunile UniCredit Leasing și UniCredit Garant.

Luna trecută, filiala din Rusia a companiei italiene de încălzire a apei Ariston a fost plasată sub conducerea temporară a unei entități a gigantului rus al gazelor Gazprom, după cum a ordonat președintele rus Vladimir Putin printr-un decret.

Sursele au declarat duminică că acțiunea în justiție împotriva Unicredit și situația dificilă a altor companii italiene cu operațiuni în Rusia vor fi dezbătute la o reuniune convocată luni de ministrul italian de Externe, Antonio Tajani.

Această decizie luată de Rusia vine la scurt timp după ce țările membre G7, printre care și Italia au hotărât să susțină decizie UE de a confisca banii proveniți din activele rusești înghețate în Occident.

Discuția țărilor G7 va avea loc în această săptămână și se va concentra pe folosirea banilor proveniți din activele rusești pentru a sprijini efortul de război al Ucrainei. Este vorba despre o sumă de 300 miliarde de dolari, bani care totalizează activele rusești.

Inițial, SUA, parte din țările G7 a propus confiscarea integrală a acesto active dar Uniunea Europeană s-a opus, indicând riscurile pentru moneda euro și repercursiunile juridice potențiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel