Rusia își va întări poziția militară pe flancul sudic, spre România
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Sistemul THAAD
Sistemul THAAD
Rușii vor riposta după instalarea sistemului anti-rachetă THAAD în România considerând că acest lucru este o amenințare directă și nu este temporară.

Rusia va fortifica, spun analiștii, flancul sudic după ce NATO a decis să livreze bazei de la Deveselu sistemul anti-rachetă THAAD.

În 2013, Statele Unite au amplasat sistemul THAAD în Guam, reacționând în urma celui de-al treilea test nuclear al Coreii de Nord, după cum aminteşte Missile Defense Advocacy Alliance, o organizaţie non-profit.

În 2016, SUA au amplasată sistemul THAAD în Coreea de Sud. În anul 2017, armata a amplasat două lansatoare THAAD la Seongju, o localitate aflată la aproximativ 300 km. sud de Seul.

Sistemul THAAD a fost amplasat în martie 2019 pentru prima oară în Israel. Coordonat de Pentagon, EUCOM a amplasat o baterie antirachetă în Israel pentru a demonstra că „forţele SUA dispun de agilitate şi pot răspunde rapid şi imprevizibil la orice ameninţare, oriunde şi oricând”, au declarat cei de la EUCOM, luna trecută.

Singura ţară din regiune care mai dispune de sistemul THAAD este EAU (Emiratele Arabe Unite), care au achiziţionat sistemul direct de la producător, Lockheed Martin Corp.

”Există întrebări cu privire la motivul pentru care este desfăşurat sistemul THAAD şi la semnificaţia modernizării facilităţilor în România”, a transmis Ministerul de Externe al Rusiei.

Citește și:Rusia și NATO nu mai cooperează pe linie militară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel