Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Acest armistiţiu a fost convenit la negocierile americano-ucrainene desfăşurate marţi în Arabia Saudită. De asemenea, preşedintele american Donald Trump a acceptat să reia ajutorul militar şi furnizarea de informaţii către Ucraina, pe care le suspendase după disputa avută pe 28 februarie la Casa Albă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, căruia i-a reproşat atunci că nu doreşte încheierea unui acord de pace cu Rusia.
Trimisul special al lui Trump pentru Orientul Mijlociu, Steve Witkoff, a sosit joi la Moscova pentru a se întâlni cu Putin. Potrivit oficialilor ruşi, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Mike Waltz, a oferit miercuri Moscovei detalii despre armistiţiul propus, iar Rusia este pregătită să discute asupra acestuia.
Iuri Uşakov, consilierul prezidenţial rus care a fost ambasador la Washington şi vorbeşte în numele lui Putin în chestiunile de politică externă majore, a declarat la televiziunea publică rusă că a discutat miercuri cu Waltz pentru a-i comunica poziţia Rusiei asupra propunerii de armistiţiu.
"Documentul (cu propunerea de armistiţiu - n.red) mi se pare că are un caracter grăbit (...) Va fi necesar să fie revizuit, regândit pentru a lua în considerare şi poziţia noastră. El prezintă doar poziţia ucraineană", a remarcat Uşakov.
"Noua nu ne oferă nimic. Doar le oferă ucrainenilor ocazia de a regrupa, de a se consolida şi a continua acelaşi lucru", a explicat el
Prin urmare, "am transmis poziţia noastră conform căreia acesta nu este altceva decât un răgaz temporar pentru armata ucraineană, nimic mai mult", a subliniat Uşakov.
"Obiectivul nostru este o soluţionare pe termen lung care să ţină cont de interesele legitime ale ţării noastre şi de preocupările noastre bine-cunoscute. Consider că nimeni nu are nevoie de paşi care (doar) imită acţiunile paşnice în această situaţie", a precizat consilierul lui Putin.
Acesta din urmă, a anunţat Uşakov, se va adresa presei în cursul zilei de joi pentru a prezenta mai detaliat poziţia Rusiei.
Întrebat despre o relatare a agenţiei Reuters conform căreia Rusia a transmis Statelor Unite o listă de cereri în vederea încheierii unui acord de pace cu Ucraina şi normalizării relaţiilor cu SUA, Uşakov a răspuns că preşedinţia SUA cunoaşte poziţia Moscovei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...