Rusia pune presiune pe Google. Ce amendă riscă gigantul american
Autor: Ciprian Dumitrache | 20 oct, 07:32
Rusia a declarat că ar putea amenda Google cu un procent semnificativ din cifra de afaceri anuală din Rusia.

Autoritatea rusă de reglementare a comunicațiilor a declarat că Google nu a plătit 32,5 milioane de ruble (458.100 de dolari) în penalități percepute până acum în acest an și că va solicita acum o amendă de 5-20% din cifra de afaceri rusă a Google, care ar putea ajunge până la 240 de milioane de dolari.

Rusia a crescut presiunea asupra companiilor de tehnologie străine, deoarece aplică un control din ce în ce mai mai mare asupra internetului.

Activiști din opoziție i-au acuzat pe cei de la Google și Apple că au cedat la presiunea Kremlinului dupa ce au eliminat din sistemele lor o aplicație anti-guvernamentală.

Roskomnadzor a declarat la începutul lunii octombrie că va cere unei instanțe să impună o amendă pe cifra de afaceri a companiei de socializare Facebook (FB.O) , citând legislația semnată de președintele Vladimir Putin în decembrie 2020.

G Ad:

"Un caz similar va fi  în octombrie și împotriva Google", a spus Roskomnadzor în comentariile trimise prin e-mail către Reuters, menționând că compania deține și site-ul de găzduire video YouTube.

Baza de date SPARK a arătat că cifra de afaceri Google în Rusia în 2020 a fost de 85,5 miliarde de ruble. O amendă de 5-20% s-ar ridica între 4,3 și 17,1 miliarde de ruble.

Citește și: Bill Gates a bătut palma cu Boris Johnson pentru 400 milioane lire sterline

Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro