Rezervele de muniție și alimente ale Rusiei vor rezista „nu mai mult de trei zile", potrivit armatei ucrainene.
În cel mai recent raport operațional, aceasta a declarat că forțele rusești suferă din cauza lipsei de combustibil și sunt mobilizate „haotic".
Informația se adaugă la rapoartele frecvente privind o invazie dezorganizată a Rusiei, care nu a reușit să cucerească orașe cheie sau să răstoarne guvernul ucrainean.
Anterior, Ministerul Apărării din Ucraina a declarat că forțele ruse au „avut încă o zi cu progrese limitate, majoritatea forțelor fiind blocate".
Veste ruşinoasă despre armata rusă. Ce a anunţat Ministerul Apărării ucrainean
Antonio Guterres spune că Rusia nu poate câștiga acest război
Rusia nu poate câştiga războiul său din Ucraina, a afirmat marţi secretarul general al ONU Antonio Guterres, care a cerut negocieri de pace imediate, relatează DPA şi Reuters.
''Ucraina nu poate fi cucerită oraş cu oraş, stradă cu stradă, casă cu casă. Există destule oferte pe masă pentru a înceta ostilităţile şi a negocia serios - acum", a declarat el la New York.
''Acest război nu poate fi câştigat. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să se mute de pe câmpul de luptă la masa păcii. Continuarea războiului în Ucraina este moral inacceptabilă, politic de nesusţinut şi militar lipsită de sens'', a subliniat Guterres.
El a cerut încetarea ''războiului absurd'' început prin invadarea Ucrainei de către Rusia, în urmă cu o lună, avertizând că poporul ucrainean ''trăieşte un adevărat coşmar''.
Armata rusă a lansat pe 24 februarie o ofensivă militară de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni economice dure contra Moscovei.
Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ''operaţiune militară specială pentru denazificarea şi demilitarizarea'' ţării vecine.
Antonio Guterres a spus că aproximativ 10 milioane de ucraineni şi-au părăsit căminele şi a avertizat că efectele războiului se simt deja la nivel global, ''creşterea masivă a preţurilor la alimente, energie şi îngrăşăminte ameninţând să se transforme într-o criză globală cauzată de foamete''.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...