Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia a elaborat un document privind eliminarea responsabilității pentru așa-numitele "importuri paralele de bunuri".
Proiectul prevede eliminarea răspunderii pentru "importurile paralele" de produse. Acest lucru a fost raportat de publicația rusă Izvestia, care cita surse din interiorul Ministerului Industriei și Comerțului
Legalizarea "importurilor paralele" presupune eliminarea răspunderii pentru importul în țară de bunuri care nu au fost achiziționate de la distribuitorii oficiali ai producătorului. De fapt este vorba de legalizarea contrabandei de mărfuri.
Ministerul Industriei și Comerțului dorește să permită această procedură pentru bunurile care sunt necesare pentru a satura piața de consum din Rusia.
Serviciul de presă al Serviciului Federal Antimonopol (FAS) a raportat că așa-numitele "importuri paralele" se intenționează să fie permise pentru toate bunurile, cu anumite excepții. Această problemă "este în curs de elaborare de către ministerele sectoriale", mai precizează Izvestia, citată de Black Sea News.
De asemenea, se raportează că principalele piețe de desfacere - Ozon și Wildberries - consideră necesară introducerea legalizării complete a contrabandei în Federația Rusă. Companiile consideră că acest lucru va extinde gama de produse și va menține prețurile la un nivel scăzut.
Jumătate din AVEREA Rusiei, BLOCATĂ de sancţiuni: Aur şi valută în valoare de 300 miliarde de dolari
Sancţiunile internaţionale au îngheţat aproape 300 de miliarde din rezervele în aur şi valută ale Rusiei, în valoare de 640 de miliarde de dolari, a declarat duminică ministrul rus al Finanţelor, Anton Siluanov.
Anton Siluanov a adăugat că Rusia contează pe ajutorul Chinei pentru a putea face faţă loviturii date economiei sale de sancţiunile occidentale, care i-au îngheţat jumătate din rezervele valutare.
"O parte din rezervele noastre sunt în yuani chinezi. Şi am văzut cum ţările occidentale fac presiuni asupra Chinei pentru a limita schimburile comerciale. Desigur că există presiuni pentru a limita accesul la acele rezerve", a spus Anton Siluanov. "Dar cred că parteneriatul nostru cu China ne va permite să menţinem cooperarea la care am ajuns şi nu doar să menţinem, ci să o extindem într-un mediu în care pieţele occidentale se închid", a adăugat oficialul rus.
Ţările occidentale au impus sancţiuni fără precedent companiilor şi sistemului financiar rusesc, după invadarea Ucrainei la data de 24 februarie, în urma a ceea ce oficialii de la Moscova numesc o "operaţiune militară specială". Sancţiunile care au vizat în special rezervele valutare ale Rusiei deţinute peste hotare au devenit cea mai dureroasă măsură pentru economia rusească. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...