S-a aflat cât DUREAZĂ efectul VACCINULUI Pfizer
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Conform declarației celor două companii, nivelul de eficacitate al vaccinului Pifzer se estimează a fi de 91,3%, la șase luni de la a doua doză administrată.
Conform declarației celor două companii, nivelul de eficacitate al vaccinului Pifzer se estimează a fi de 91,3%, la șase luni de la a doua doză administrată.
Companiile americane și germane Pfizer și BioNTech, care au dezvoltat împreună vaccinul împotriva COVID-19, au declarat că eficacitatea vaccinului rămâne foarte ridicată și la șase luni de la administrarea celei de-a doua doze.

Conform declarației celor două companii, nivelul de eficacitate al vaccinului Pifzer - BNT162b2 se estimează a fi de 91,3%, la cel puțin șase luni de la a doua doză administrată.

Potrivit reprezentanților companiilor Pfizer/BioNTech, vaccinul este considerat ca fiind 100% eficace în prevenirea simptomelor severe ale bolii, inclusiv împotriva tulpinii sud-africane de coronavirus.

Citește și: Aleksei Navalnîi a slăbit 8 kg într-o lună. Ce a cauzat 'cura de slăbire'

Datele obținute de specialiștii celor două companii sugerează că vaccinul poate proteja împotriva COVID-19 pentru o perioadă mai lungă.

Oamenii de știință speră ca eficacitatea vaccinului să poată dura până la 2 ani.

Eficacitatea ridicată a vaccinului ,observată până la șase luni după a doua doză, inclusiv împotriva tulpinii din Africa de Sud, oferă încredere suplimentară în eficacitatea generală a vaccinului nostru , a declarat Albert Bourla, președintele-director executiv al Pfizer, într-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel