S-a aprobat conversia acțiunilor Bancpost și fuziunea cu Banca Transilvania
Autor: DCBusiness Team | 25 oct 2018, 08:28
Banca Transilvania este cea mai mare bancă cu capital majoritar românesc
Banca Transilvania este cea mai mare bancă cu capital majoritar românesc
Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat conversia acţiunilor Bancpost în acţiuni TLV la data de referinţă 1 octombrie 2018, aplicând rata de schimb de 0,1169 acţiuni BT pentru o acţiune Bancpost, în conformitate şi în condiţiile proiectului de fuziune, potrivit unui raport al BT, remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 

"Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania SA, în baza Hotărârilor AGEA BT din data de 16.10.2018 şi Hotărârilor AGEA Bancpost din data de 19.10.2018, prin care s-a aprobat fuziunea dintre Banca Transilvania şi Bancpost, precum şi acordarea unui mandat Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania pentru a stabili valoarea finală a majorării de capital social al BT, precum şi a primei de fuziune, conform celor indicate în proiectul de fuziune, a adoptat, în data de 23.10.2018, o rezoluţie cu următorul conţinut: 1. se aprobă conversia acţiunilor Bancpost în acţiuni TLV la data de referinţă 01.10.2018, aplicând rata de schimb de 0,1169 acţiuni BT pentru o acţiune Bancpost, în conformitate şi în condiţiile proiectului de fuziune. Se aprobă majorarea capitalului social al Băncii Transilvania cu suma de 2.602.278 lei, prin emiterea unui număr de 2.602.278 acţiuni TLV, cu valoarea nominală de 1 leu/acţiune", se spune în document. 

De asemenea, CA al BT a aprobat stabilirea unui preţ de 2,4 lei pentru compensarea eventualelor fracţiuni de acţiuni rezultate în urma conversiei şi rotunjirilor acţiunilor în conformitate cu pct. 1. 

În plus, s-a aprobat prima de fuziune în valoare de 3.736.593,57 lei, determinată în conformitate cu prevederile legale. 

"În conformitate cu prevederile proiectului de fuziune aprobat de Adunările Generale ale Acţionarilor Băncii Transilvania şi Bancpost, valoarea preţului de retragere aplicabil acţionarilor Banca Transilvania este 2,4370 lei, iar valoarea preţului de retragere aplicabil acţionarilor Bancpost este 0,2848 lei, determinate de un expert independent în conformitate cu prevederile legale", se precizează în document. 

Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat în cadrul Adunării Generale Extraordinare din 16 octombrie fuziunea BT - Bancpost, care va avea loc la data de 31 decembrie 2018, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti. 

Banca Transilvania a achiziţionat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie 2018, deţinând în prezent peste 99% din capitalul social al Bancpost. Ulterior momentului achiziţiei a fost demarată integrarea Bancpost în Grupul Financiar Banca Transilvania, respectiv demersul de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor. Astfel, în cursul lunii septembrie, Banca Transilvania a obţinut autorizarea fuziunii de către Banca Naţională a României. 

Până la finalul anului, când va fi finalizată integrarea, cele două bănci vor avea în continuare activitate separată. Ultima zi lucrătoare la Bancpost va fi 28 decembrie 2018, iar prima zi lucrătoare din anul viitor la Banca Transilvania va fi 3 ianuarie 2019. 

Grupul Financiar Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din România. BT are 2,5 milioane de clienţi, aproape 500 de sedii şi peste 7.000 de angajaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe