S-a deschis cel mai pitoresc aeroport din lume! FOTO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Inaugurat de premierul Narendra Modi în statul Sikkim, din nord-estul țării, aeroportul cu numărul 100 este, probabil, unul dintre cele mai frumoase din lume. Fost regat în Himalaia, Sikkim se învevinează cu Tibet, Nepal și Bhutan. În Sikkim este situat muntele Kangchenjunga, al treilea ca înălțime din lume.

Primul eroport al statului Sikkim a fost construit la 30 de kilometri de capitala Gangtok, oraș situat pe versantul muntelui. Mulți îl consideră o adevărată minune a ingineriei.

Aerportul se află la circa 60 de kilometri de granița cu China, pe vârf de munte, la o altitudine de 1371 de metri deasupra nivelului mării. Clădirea terminalului poate deservi concomitent aproximativ 100 de pasageri. Există și o parcare pentru 50 de autoturisme

Aeroportul este înconjurat de văi pe ambele părți ale pistei de decolare și aterizare, lungă de 1,75 kilometri. La pistă s-a lucrat 9 ani. Inginerii spun că partea cea mai grea a vizat aducerea utilajelor și a materialelor de construcție pe drumurile înguste din munți.

Condițiile atmosferice au îngreunat și mai mult misiunea constructorilor. Din aprilie până în septembrie, în Sikkim este sezonul ploilor. Terenul pentru aeroport a fost, pur și simplul, tăiat în stâncă cu ajutorul unor tehnologii inginerești speciale. Peretele de susținere, ridicat pentru protecția clădirii este una dintre cele mai înalte lucrări de acest gen, el având 80 de metri.

Primele curse comerciale au fost programate pentru 4 octombrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel