Să înveţi din greşelile altora e mai puţin costisitor!
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Charlie Munger, partener de lungă durată a omului de afaceri Warren Buffett la compania Berkshire Hathaway, el însuşi un mare investitor, foloseşte fiecare ocazie pentru a repeta că a învăţa din greşelile altora este mai puţin dureros şi mai ieftin!

Benjamin Graham: Se pot face calcule pentru a estima valoarea unei acţiuni sau se poate greşi în privinţa acelei valori. Sau, chiar dacă estimarea valorii este adecvată, va fi nevoie de mult timp până când cursul titlului va atinge respectiva valoare. „Cursul fluctuează mai mult decât valoarea, pentru că oamenii sunt cei care stabilesc preţul, în timp ce valoare este dată de activităţile unei întreprinderi”.

John Meriwether: Succesul la Bursă nu este o afacere de QI. Cele mai bune modele matematice funcţionează rar în investiţii, pentru că este dificil să modelezi comportamentul oamenilor în condiţiile în care ei se confruntă cu frică şi lăcomie.

Michael Steinhardt: Succesul dintr-un domeniu pe care îl cunoşti iniţial, nu se traspune neapărat în alte domenii. „Una dintre cheile pentru gestionarea cu succes a banilor este de a accepta, aşa cum a făcut Buffett, că vor exista perioade când stilul dumneavoastră de investiţii va fi defavorabil sau portofoliul va cunoaşte un randament nesatisfăcător.

John Maynard Keynes: Nici cele mai străluciţi economişti nu pot anticipa mişcările pieţelor pe termen scurt. Înainte de a cunoaşte succesul adoptând un stil „valoare” pentru a investiţii în societăţile cotate la Bursă, Keynes a cunoscut mai multe eşecuri investind în devize şi mărfuri.

John Paulson: Este suficien să devii bogat o singură dată. „Dacă munciţi suficient de mult sau dacă aveţi şansa de a vă afla printre cei mai înstăriţi oameni, nu mai încercaţi să daţi lovitura. Aţi câştigat destul!”

Charlie Munger: Nu există momente bune fără momente dificile. „Cea mai bună lecţie pe care investitorii o pot învăţa din cele mai bune investiţii este că nu există momente bune fără momente dificile. Pierderile se regăesc în însăşi ţesătura unei investiţii pe termen lung. Dacă nu sunteţi pregătiţi să le acceptaţi, nu veţi culege randamentele pe termen lung pe care pieţele vi le oferă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel