”Sabia Armageddon”, noua arma CUMPLITĂ a SUA. Nu iartă NIMIC
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Se lucrează intens la noua armă
Se lucrează intens la noua armă
Testele de zbor pentru racheta balistică intercontinentală (ICBM) Ground Based Strategic Deterrent (GBSD) au fost programate pentru anul 2023, informează revista Popular Mechanics.

Supranumită „sabia Armageddon”, racheta va înlocui actualele rachete balistice intercontinentale LGM-30G Minuteman III - componenta terestră a triadei nucleare americane. Programul GBSD prevede o finanțare de 61 de miliarde de dolari în următorii zece ani.

The Popular Mechanics scrie că racheta strategică dezvoltată de Northrop Grumman face parte din arsenalul armelor de reacție rapidă, putând atinge, practic, orice punct de pe Terra în doar câteva minute. 

După cum precizează publicația, dezvoltarea GBSD se află în prezent în faza de „validare finală a variantele propuse pentru subsistemele rachetei. De precizat că la crearea armei se folosesc tehnologiile digitale. Printre altele, numai pentru selectarea configurației optime, pe computer, a noii rachete au fost cheltuite șase miliarde de dolari. 

Citește și Putin a calculat în cât timp ajung rachetele NATO la Moscova

Potrivit The Popular Mechanics, US Air Force intenționează să achiziționeze 400 de unități GBSD, fiecare dintre ele fiind echipată cu un focos termonuclear W87-1 cu o capacitate de 335 - 350.000 kilotone de TNT. Costul ridicat al programului se confruntă cu critici din partea opozanților acestui proiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel