Război comercial SUA - China. Detalii despre negocierile urmărite de toată planeta
Statele Unite și China au...
„Safran a fost informată cu privire la decizia guvernului italian de a aproba definitiv vânzarea către Safran a Microtecnica S.r.l., societatea care reunește activele din Italia”, a anunțat compania franceză într-un comunicat de presă, care „saluta această decizie”.
La mijlocul lunii iulie 2023, Safran a anunțat că dorește să cumpere activitatea legată de „control zborurilor” a Collins Aerospace, sector care numără în jur de 3.700 de oameni repartizați în opt locații din Europa (în Franța, Regatul Unit și Italia) și în Asia, pentru o valoare a întreprinderii de 1,8 miliarde de dolari.
În noiembrie însă, guvernul italian a recurs la dreptul său ”golden power”, ce-i conferă puteri speciale în sectoare considerate strategice pentru țară, precum apărarea, pentru a bloca vânzările de active către investitorii străini.
Or, Microtecnica reprezintă 15% din cifra de afaceri a diviziei pe care Safran dorea să o achiziționeze. Decretul italian menționa temerile Germaniei cu privire la o întrerupere a livrărilor de piese de schimb pentru avioanele de luptă Eurofighter și Tornado, al cărui furnizor este Microtecnica, în cazul achiziției de către Safran, care participă la concurentul de program francez, Rafale.
În aceste condiții, Safran a depus un recurs împotriva acestui drept de veto la mijlocul lunii februarie, la fel ca și compania-mamă a Collins Aerospace, RTX.
De atunci, Safran „și-a asumat o serie de angajamente, compatibile cu obiectivele acestei achiziții, care răspund preocupărilor exprimate în decretul italian inițial (...) și oferă garanții adecvate intereselor naționale italiene”, a declarat grupul francez.
Mai mult, în Regatul Unit, guvernul britanic „a informat Safran că nu va întreprinde nicio măsură suplimentară cu privire la această achiziție propusă” asupra activităților de control al zborului ale Collins Aerospace prezente pe teritoriul său, „ceea ce constituie o autorizație necondiționată”, precizează Safran.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.