Salariile profesorilor, în pericol. Intențiile Guvernului ”nu am bani”
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Avem calculele! 3-4 lei din fiecare litru de motorina se duce la STAT
Avem calculele! 3-4 lei din fiecare litru de motorina se duce la STAT
Profesorii rămân fără majorările de salarii promise de la data de 1 septembrie 2020. Deşi Legea salarizării le-ar fi adus majorări consistente, conform grilei din 2022, premierul Ludovic Orban a declarat că aceste creşteri ar fi discriminatorii faţă de alţi bugetari, care nu vor beneficia de venituri la fel de mari.

Marius Budăi, fostul ministru al muncii a declarat că nu e mirat de această decizie și că sigur vor mai urma.

Salariu mediu brut 2020. Majorarea se va aplica de joi

"Nimic nu mă mai miră la Guvernul "nu am bani", din păcate nu voiam să am dreptate, vă aduceți aminte că din campania electorală am tot afirmat că va urma austeritate, iar colegii spuneau că promovez fake news-uri. Iată din păcate că nu sunt fake news-uri, pe această logică a premierului Orban că majorarea ar fi discriminatorie, mă gândesc că va tăia și salariile medicilor. Găsesc din ce în ce mai mult motive pentru care acest Guvern se grăbește pentru alegerile anticipate. Vedeți aceste măsuri de austeritate, pensia minimă, alocațiile copiilor, am văzut cum premierul Orban găsește 4 modalități prin care să nu crească alocațiile copiilor, dar nu găsește nici măcar una cum să le crească. Acum s-au luat de profesori și bănuiesc că vor urma medicii. Dacă nu sunt bani și nu știu cum să procedeze să plece acasă, noi nu ne-am plâns niciodată că nu sunt bani. Ministrul Cîțu a spus foarte clar, Sănătatea și Educația nu sunt priorități pentru PNL", a declarat Marius Budăi la Antena3.

În ordonanța de urgență aprobată ieri de către guvernul României, nu se pomenește nimic de creșterea salariilor profesorilor de la data de 1 septembrie 2020. Potrivit legii salarizării veniturile lor ar trebui să crească de la această dată, conoform grilei din anul 2022. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel