Salariu de 13.363 lei pe lună pentru un post în primărie. Concursul, luna aceasta
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Este a treia încercare de a găsi omul potrivit
Este a treia încercare de a găsi omul potrivit
Pentru a treia oară, postul de arhitect-şef al municipiului Iași a fost scos la concurs, testul, organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), fiind programat pentru 28 mai, la Bucureşti. La primele două probe s-a înscris un singur candidat: actualul arhitect-șef al orașului, Alexandru Mustiață, care a picat cu succes, scrie ziaruldeiasi.ro. 

Ultima zi de depunere a dosarelor de către arhitecții interesați de această funcție, una dintre cel mai bine plătite la nivelul primăriei Iași, salariul situându-se pe a patra treaptă de ierarhizare, după primar, viceprimar şi secretar, este 14 mai.

Venitul brut lunar ajunge la 13.363 lei (circa 8.000 lei net). Totuşi, unii directori din Primărie care beneficiază de diverse majorări salariale, de exemplu pentru gestionarea de proiecte europene, au venituri mai mari decât arhitectul-şef.

Citește și Fluturașul de salariu. Ce nu ştiai în legătură cu acesta

Direcţia de urbanism trece printr-o criză la nivelul conducerii încă de la sfârşitul anului 2015, când Mihai Chirica, primar interimar la acea vreme, a intrat în conflict cu arhitectul Tudor Vericeanu, lucru ce a dus, în cele din urmă, la demisia ultimului.

Starea de incertitudine de la nivelul conducerii Direcţiei de urbanism şi-a lăsat amprenta asupra modului în care sunt aprobate la Iaşi proiecte urbanistice, scandalurile ţinându-se lanţ. În ultimii trei ani, postul de arhitect-şef a fost ocupat de nu mai puţin de patru persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel