Salariul minim pe economie ar putea ajunge 3.000 de lei. Cine propune
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vor exista și alte majorări salariale
Vor exista și alte majorări salariale
În urmă cu câteva zile, Frans Timmermans declara că la nivel european ar trebui instituit un salariu minim pe economie pentru a reduce diferențele dintre bogați și săraci. 

Frans Timmermans, care este și candidatul socialist pentru președinția Comisiei Europene, a susținut ideea unui astfel de salariu, în timpul unei vizite la Varșovia, relatează Novinite.

”Avem nevoie de un salariu minim în Uniunea European, care să fie egal cu 60% din salariul mediu pe economia fiecărui stat în parte”, a declarat Timmermans, citat de AFP.

Olandezul a mai declarat că ar trebui să se pună capăt muncii plătie cu 3 euro pe oră în UN. Acesta a mai spus că lucrătorii din Europa de est sunt plătiți mult mai prost decât cei din vest, iar costul vieții nu este unul prea diferit.

Citește și Salariu minim de 5.000 de lei. Joburi bine plătite într-un oraşel din România

În 22 din cele 28 de țări ale Uniunii, este un decalaj oficial între salariile minime. Însă diferențele sunt foarte mari. În sprijinul afirmațiilor sale, Timmermans a dat exemplul salariului minim din Bulgaria unde brutul este de 469 de euro, pe când în Luxemburg ajunge până la 1999 de euro.

În condițiile în care salariu mediu beur în Romania este în 2019, 5163 de lei, asta în seamnă că salariul minim brut ar ajunge să fie în jur de 3.000 de lei.

Declarațiile lui Frans Timmermans ar putea fi caractrerizată drept una populistă, proprie campaniilor electorale, dat fiind că acesta candidează pentru postul de președinte al Comisiei Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel