Salariul unei vedete din România. Cât încasează Maia Morgenstern
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Are o activitate extrem de bogată
Are o activitate extrem de bogată
Nume de referință în lumea teatrală a României, Maia Morgenstern nu are nevoie de prezentări speciale. Actriță și manager la Teatrul Evreiesc de Stat, artista este, de asemenea profesor emerit Universitatea Hyperion. Recent, vedeta și-a publicat declarația de avere pe anul 2019.

Așa cum reiese din document, majoritatea sumelor încasate anul trecut provin din salarii și drepturi de autor. Astfel, actrița care a interpretat rolul Fecioarei Maria în filmul regizat de Mel Gibson, Patimile lui Hristos, apărut pe ecrane în 2004, a primit suma de 107.288 de lei din Teatrul Evreiesc. 

Maia Morgenstern a strâns, de asemenea, 20.040 de lei din salariul la Universitatea Hyperion, 685.665 de lei din drepturile de autor și 6.205 euro din premiile obținute. În total, actrița a câștigat anul trecut suma de 180.000 de euro, cu un salariu lunar cumulat de 15.000 de euro.

Citește și Veniturile marilor actori! Diferențe enorme de pensii și experiență

În aceeași declarație de avere, vedeta a declarat că deține 400.000 de euro în conturi în lei și moneda unică, dar și trei terenuri în București, plus o casă și două apartamente. 

Maia Morgenstern a văzut lumina zilei în 1962, la București. Debutul cinematografic a avut loc în anul 1983, odată cu apariția în filmul ”Prea cald pentru luna mai”, în regia Mariei Callas Dinescu. Maia a devenit mai cunoscută după apariția ei în filmul Balanța, realizat de Lucian Pintilie. De atunci artista a fost declarată și ”Steaua de mâine”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel