Șansele economice pe care România le ratează. Adrian Zuckerman: Așa ceva trebuie să se termine
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Adrian Zuckerman promite să ajute la combaterea corupției
Adrian Zuckerman promite să ajute la combaterea corupției
Fostul ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a vorbit despre economia României în contextul unei dezbateri moderate de Bogdan Chirieac, ce a avut loc la Comisia pentru buget finanțe din cadrul Camerei Deputaților, dezbatere care a avut ca temă legea REIT (Real Estate Investment Trusts).

Diplomatul a vorbit despre rolul important pe care trebuie să îl joace clasa politică anul viitor, într-un context atât de aglomerat în materie de schimbări de factori de decizie ai țării, la nivel local cât și național, un element vital pentru situația economică de anul viitor.

”În opinia mea, România trebuie să se decidă să facă ceea ce este corect și normal și să nu uite că cel mai bun prieten al său este America. Politicienii trebuie să împingă economia românească înainte, trebuie făcut foarte mult într-un an plin de alegeri. Oamenii care vor să fie aleși de români trebuie să facă ceea ce este bine, trebuie să crească nivelul de trai, să dezvolte economia”, a declarat Adrian Zuckerman.

Așadar, ambasadorul SUA la București a subliniat faptul că potențialul industriilor noastre trebuie dezvoltat iar legile trebuie să fie adaptate pentru a dezvolta țara pe plan economic.

”România are produse forestiere, are una dintre cele mai avansate industrii de tehnologie, de agricultură, imobiliare, industrie și are multe surse de energie dar lucrurile astea nu sunt dezvoltate pentru că din păcate avem legi din 1968. Statul român are vreo 1.400 de companii de stat din care pierd miliarde de euro iar cele care fac bani nu o fac la nivelul la care ar trebui să o facă. Lucrurile acestea ar trebui terminate, dacă acest lucru s-ar întâmpla, nu ar fi o gaură în buget și mediul privat ar merge înainte. Din păcate doar vreo 4 milioane și jumătate din populație lucrează în mediul privat”, a conchis diplomatul american.

Astăzi a avut loc o dezbatere despre reglementarea REIT-urilor (Real Estate Investment Trusts) - „Modelarea Viitorului Investițiilor Imobiliare în România”, organizată în parteneriat cu BREC (Bucharest Real Estate Club), Bursa de Valori București și Comisiile pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Parlamentului României. 

REIT-urile sunt vehicule de investiții care facilitează accesul persoanelor fizice la un portofoliu diversificat de proprietăți imobiliare. Prin intermediul acestor entități, investitorii pot accesa și investi în proprietăți imobiliare într-un mod simplificat și eficient. Un aspect important al REIT-urilor este că acestea sunt companii listate pe o bursă reglementată, ceea ce asigură transparența, lichiditatea și supravegherea corespunzătoare pentru investitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel